Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Szabó Szabolcs: A parlamenti képviselők otthonról is tudnának szavazni!

Némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a jó ideje használt parlamenti hálózatot. Ez tehát nem lehet kifogás a képviselők munkájának beszüntetésére. 

Parlex néven évek óta működik egy parlamenti hálózat. Ezt már eddig is használták a politikusok, így akár otthonról, de még külföldről is írhattak törvényjavaslatokat. A személyazonosságukat pedig folyamatosan változó belépési kódokkal hitelesíthetik - írta meg a 24.hu.

Mint ismert, az ellenzék egyik legnagyobb aggálya Orbán felhatalmazási törvényjavaslatával, hogy az akár teljesen kiiktathatja az állam irányításából az országgyűlést.

Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselője Facebook-oldalán reagált a 24.hu cikkére. A képviselő szerint valóban rendelkezésükre áll a Parlex. Minden irományt ezen keresztül kell már egy ideje benyújtani, így némi fejlesztéssel a szavazásra is alkalmassá lehetne tenni a rendszert. Ráadásul nem olyan régen kaptak elektronikus aláírásra is lehetőséget. 

Az tehát nem lehet ürügy a felhatalmazási törvény elfogadására, hogy a képviselők lebetegedhetnek, és nem tudnak majd bemenni a Parlamentbe. Meg lehetne ugyanis oldani az otthoni munkavégzést. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!