Orbán az idősek után a hajléktalan betegeket is az út szélén hagyja

Orbán az idősek után a hajléktalan betegeket is az út szélén hagyja

Az idősotthonok után a hajléktalanszállókon is megjelent a koronavírus. Ennek legfőbb oka, hogy az Orbán-kormány nem törődik az idősekkel, a hajléktalanokkal, nem tesztelnek eleget és nem hallgattak az okosabbra. Még most is csak a bűnbakok keresésével vannak elfoglalva.


Az elmúlt hetekben több vidéki és fővárosi idősotthonban jelent meg a koronavírus. Mivel a Pesti Úti Idősek Otthonában nagyon sokan laknak, ott a legnagyobb (eddig) a baj. De ezzel nincs vége.

Orbánék kizárólag azzal vannak elfoglalva, hogy másokra mutogassanak, pedig ők maguk felelősek a történtekért.

Orbán csicskái ahol csak tudják azt hangsúlyozzák, hogy emiatt Karácsony Gergely, főpolgármester a felelős. Ennek alapja szerintük az, hogy a Pesti Úti Idősek otthona fenntartója a főváros. A Fidesz kamulapjaiban, TV csatornáin próbálják ráhúzni a vizes lepedőt Karácsony Gergelyre. Az sem zavarja őket, hogy a főpolgármester írásbeli bizonyítékokkal tudja alátámasztani, hogy időben szólt arról, baj lesz, ha nem tesztelik az idősek otthonában lakókat. 


A dokumentumokból kiderül, hogy Karácsony Gergely mindent megtett, hogy meggátolja a katasztrófát, de ezt a fideszesek megakadályozták. Az is egyértelmű, hogy Orbán Viktor emberei, többek közt Sára Botond kormánymegbízott felelősek azért, hogy elszabadult a koronavírus a Pesti Úti Idősek Otthonában.

"3 hete kérjük a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül" - írta facebookján Karácsony Gergely. 

Karácsony már március 20-án kérte Sára Botond fővárosi kormánymegbízottat, hogy gondoskodjanak azoknak az elkülönítéséről, akik kórházból az idősotthonokba kerülnek vissza. A főpolgármester akkori levele szerint a 11 fővárosi idősotthonban lakó közül 71-en voltak kórházban, de az intézményekben nem megoldató az elkülönítés, mert sem megfelelő helyiség, sem kellő személyzet, sem védőfelszerelés nem áll rendelkezésre. Egy újabb levélből pedig kiderül: a fővárosi kormánymegbízott és a helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos március végén még fölöslegesnek tartotta a kórházból kikerülők tesztelését.

Az sem igaz, hogy nem dolgozott orvos a Pesti Úti Idősek Otthonában, és az sem, hogy felmondtak volna az idősotthon orvosának. 

"Szerintem az egymásra mutogatásban nem vagyunk egyformán sárosak. Úgy indult el, hogy a kormány elkezdett hazudni, mint az állat, mi pedig nyilvánosságra hoztunk olyan dokumentumokat, amelyek ezeket a hazugságokat cáfolták" - mondta az ATV műsorában a főpolgármester.

Kassai Dániel, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő hosszas kutatómunkával kiderítette, mi is a valós helyzet Magyarország idősotthonaiban. Több, mint 30 idősgondozó intézmény vezetőjével beszélt, és több száz adatkérést nyújtott be. A következtetései szomorúak és lesújtóak.

Az idősotthonokban sem a személyi, sem a tárgyi feltételek nem adottak egy hosszabb krízis átvészeléséhez. Az intézményvezetők saját erőből mindent megtesznek. A kormány nem segít!

A vámpírkormány nemcsak az időseket hagyta magára, de a hajléktalanokat, a betegeket és a munkájukat elvesztőket is

Orbánék tömeges gyilkossági kísérletet hajtanak végre azzal, hogy a kórházakból hazaadják a magatehetetlen, ápolásra szoruló időseket. A kormány rendelete szerint a kórházi ágyak 60 százalékát ki kell üríteni, erre 8 napot kaptak a kórházigazgatók. Aki nem hozza a számokat, az repül, ahogyan az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet igazgatóját is mondva csinált indokkal, azonnal menesztette Kásler Miklós, miniszter. Cserháti Péter bűne az volt, hogy a betegek érdekeit szem előtt tartva, nem volt hajlandó annyi ápolásra szoruló időst hazaküldeni, amennyit elvártak tőle.
Az Operatív Törzs múlt pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília kartonpapírból hajtogatott tisztifőorvos azt hazudta, hogy a betegek áthelyezéséről, illetve hazabocsátásáról minden esetben orvosszakmai alapon döntenek. Ez természetesen abszurd és ordas kamu, amit a négy orvosi szakvizsgával rendelkező Müllernek pontosan tudnia kell. 

A kormány 36 ezer ágyat akar felszabadítani, ami több tízezer beteg utcára tételét jelenti. Mindezt 8 nap alatt kellene az igazgatóknak végrehajtani, a hozzátartozóknak 1-2 napot hagytak arra, hogy kitalálják hova vigyék beteg rokonukat. A hazaadott betegeknél NEM készült koronavírus teszt sem.

László Imre (DK) Újbuda polgármestere szerint egyáltalán nem indokolt a kórházak ilyen szintű kiürítése. A DK politikusa szerint ezzel több ezer olyan életet sodor veszélybe a kormány, akik kórházi ellátás mellett biztonságban maradhatnának. Ha minden ötödik fertőzött kórházi ellátásra szorul, akkor 180 ezer fertőzött esetén lenne szükség ennyi ágyra. Jelenleg ennek a számnak hivatalosan az egy százaléka sincs még Magyarországon. 


A hétvégén megjelent a koronavírus több hajléktalanszállón is, köztük a Vöröskereszt fenntartása alá tartozó XIII. kerületi intézményben is. Itt eddig 23 ember koronavírus tesztje lett pozitív, kilenc embert már kórházba szállítottak, a többieket elkülönítették.

Az Orbán-kormány korábban sem törődött a hajléktalanokkal, maximum akkor, ha ki kellett zárni őket az aluljárókból. Így nem segítenek a hajléktalanok ellátásába, és tesztelésében sem. Nem védik meg azokat a dolgozókat, akik a hajléktalanok mindennapjait próbálják élhetővé tenni. Számukra sem biztosítanak védőfelszerelést, nem tesztelik őket. 

Karácsony Gergely nem vár tovább a kormányra, a Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből nyújt segítséget a hajléktalanszállón dolgozóknak, illetve a hajléktalanoknak. Elindult a tesztelés a fővárosi fenntartású szállókon és nappali melegedőkben.

"A következő hetekben a hajléktalan-ellátásban dolgozók és a lakók teljes körét letesztelik – fővárosi keretből, a kormány ugyanis nem biztosít sem anyagi, sem eszközbeli segítséget ehhez" - mondta Karácsony Gergely.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.