MSZP: Breaking! Orbán Viktor ma reggel igazat mondott!

MSZP: Breaking! Orbán Viktor ma reggel igazat mondott!

Az MSZP bemutatta hosszú idő után első igaz mondatát Orbánnak. Ugyanis a megkésett, és továbbra is halogatott intézkedéseinek az árát valóban másokkal fizetteti meg.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke közleményben világított rá, hogy Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában úgy fogalmazott, ingyen olyan tudásra tett szert a válságkezelés kapcsán, amiért mások fizetnek.

Ez volt hosszú idő óta az egyetlen igaz mondata, mert valóban: a megkésett, és továbbra is halogatott intézkedéseinek az árát másokkal fizetteti meg.

Orbán súlyos tandíját fizetik azok a vállalkozások, amelyek már csődbe mentek, azok a honfitársaink, akik már elveszítették az állásukat, azok a családok, akik az életben maradáshoz szükséges munkajövedelemtől estek el - áll a közleményben. 

Az MSZP szerint ideje lenne, hogy Orbán Viktor gyorsan tanuljon a környező országok példáiból. Ezen államok vezetői vele ellentétben ugyanis úgy döntöttek, hogy a munkabérek 75-80 százalékának fizetését vállalják át a munkáltatóktól. A magyar kormány ezzel szemben csupán, maximum 35 százalékos vállalást tett, amellyel ellehetetleníti a dolgozók megtartását, a tömeges elbocsátást pedig toldozgatással-foltozgatással nem tudja megállítani. 

Hozzátette: Minden egyes nap késlekedés, munkahelyek ezreinek megszűnését eredményezi, ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy azonnal tegyen lépéseket a tömeges munkanélküliség megakadályozására! Vállalja át a bérek 80 százalékát! Növelje az álláskeresési támogatás idejét 3-ról 9 hónapra és határozza meg nettó 100 ezer forintban a legkisebb ellátás mértékét!

A magyaroknak is jár az, ami a szlovák vagy a román munkavállalóknak!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.

  • 2020.06.04

50 milliárd a Várba költözésre, 0 a családok támogatására!

Több mint 50 milliárd forintot szán a kormány a Pénzügyminisztérium Várba költöztetésére, miközben a gazdasági válságban vergődő családok semmit sem kapnak - erre a Demokratikus Koalíció világított rá.