Orbánék hazugságai miatt kapnak milliókat az egészségügyisek!

Orbánék hazugságai miatt kapnak milliókat az egészségügyisek!

A Magyar Helsinki Bizottság adománnyal segíti az otthonápolókat és a háziorvosokat.

A kétmillió forintos adomány egy olyan helyről származik, amelyről soha nem gondoltuk volna, hogy bármire hasznos lesz: Orbán hazugsággyárából. 

A bíróság által megítélt, a Magyar Helsinki Bizottságról hazudozó kormánytól és kormánypárttól befolyó sérelemdíjat fordítja jótékony célra a szervezet.

A kormány intézkedése nyomán ezrek, talán tízezrek kerültek ki egyik napról a másikra a kórházakból. A kórházi kezelésre szoruló betegek nagy többségét a családjaiknak kell gondozniuk. Nekik segítenek az otthoni szakápolási szolgálatok dolgozói, valamint a háziorvosok és asszisztenseik. A Jobbulást Alapítvány éppen az ő helyzetükön akar védőfelszerelésekkel és koronavírus-tesztekkel könnyíteni, ezért esett rájuk a választás az adomány célba juttatásához.

Ez egyedi eset, de érdemes eljátszanunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha a Fidesz összes hazugsága után sérelemdíjat ítélnének meg jótékony célokra. Nagy valószínűséggel egyetlen forint sem hiányozna az egészségügyből, nem kellene betegeket hazaküldeni a kórházakból, mert lenne elég ágy, és a munkahelyüket elveszített magyarok alapjövedelmet kapnának a járvány idejére.

Kár, hogy hazugságból Dunát lehetne rekeszteni, sérelemdíj viszont nem jár mindegyik után...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.