Egymilliárd forintot tapsoltak el a NAT-on dolgozó szakértők bérére

Egymilliárd forintot tapsoltak el a NAT-on dolgozó szakértők bérére

Végül nem is az általuk kidolgozott verzió kerül bevezetésre. A haveri pénzszórás magasiskolája.

Nagy botrányt és tiltakozást váltott ki az új Nemzeti Alaptanterv bevezetése az év elején. A terv egyszerre szakmaiatlan és a diákokat a sötét középkorba visszalökő. Ezzel a tudásanyaggal már 1960-ben sem lehetne boldogulni, nemhogy 2020-ban.

Nem csak használhatatlan, de drága is.

A Magyar Narancs kérte ki azokat az adatokat, amikből kiderül, hogy mennyit is költöttek valójában az új alaptanterv kidolgozására. A projekt teljes költsége 2017 óta meghaladja a 2,4 milliárd forintot. Ami ennél is meglepőbb, hogy csak a szakértők bérére 1,1 milliárd forintot költöttek el, természetesen EU-s pénzből.

Egy családi ház árát vitte haza Csépe Valéria.

Csépe Valéria, a projekt vezetője összesen 27,4 millió forintot keresett az alaptanterv írással 2017 óta, ami havi bruttó 700 ezer forintot jelent. De nem ő szakította a legnagyobb pénzt. A fejlesztési igazgató 1,2 milliót, a helyettese pedig 800 ezer forintot kapott havonta. Ráadásul úgy, hogy a Magyar Narancs belső forrása szerint sose dolgoztak heti negyven órát ezért a pénzért:

"Elég életszerűtlen, hogy egy gyakorló pedagógus vagy egyetemi tanár heti 40 órát dolgozzon ezen, ráadásul a fizetést akkor is kaptuk, amikor szinte semmilyen feladat nem volt, mert éppen állt a projekt.”

A hab a tortán pedig, hogy a kormány nem találta elég nemzetinek az iszonyatos pénzszórással megalkotott alaptantervet, ezért szélsőjobboldali ráncfelvarrásnak vetették alá.

Alkottak egy szélsőséges és vállalhatatlan alaptantervet. Közben pedig alaposan teletömték néhány Fidesz-csicska zsebét. Csak a magyar emberek nem jártak jól megint!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.