A koronavírus-járvány tragikus aktualitást adhat a fideszes lélegeztetőgép-mutyinak

A koronavírus-járvány tragikus aktualitást adhat a fideszes lélegeztetőgép-mutyinak

Hadházy Ákos korrupcióinfója szerint az állam dupla áron vásárolt lélegeztetőgépeket. Ennek eredménye, hogy a fele annyi koronavírusos beteg kaphat intenzív ellátást.

A koronavírus-járvány itt van. Nincs kérdés.

Kínai és olaszországi tapasztalatok alapján a vírus az esetek nagy részében súlyos lefolyású, kétoldali tüdőgyulladást okoz. Ezért sokkal súlyosabb az influenzánál. Ilyen esetekben élet-halál kérdése lehet, hogy a beteget tudják-e mesterségesen lélegeztetni.

A magyar egészségügy nem csak szegény, de korrupt is.

Hadházy Ákos ellenzéki képviselő utánajárt az állam korrupt lélegeztetőgép beszerzésének. Az egyik esetben 120 lélegeztetőgépet egy amerikai cég 300 millióért adott volna. Az úgy nevezett csomagolócégek csaló 1 milliárdos ajánlatot adtak az államnak.

A csomagolócégek lényege, hogy a normál áron felvásárolják a közbeszerzés tárgyát képező eszközöket, átcsomagolják, majd az eredeti ár többszöröséért adják el az államnak. A közbeszerzéseken biztos nyerők. Szuperprofitjuk egy része pedig nyilván politikusi zsebekben landol.
A GE 2,5 millióért adta volna a gépeket. A csomagoló cégek végül darabonként 4,8 millió forintot számláztak az államnak. Korábban pofátlanul 8 milliót kértek volna.

Az árcsökkenés nem a cégek jószívűségüknek köszönhető. A Közbeszerzési Döntőbizottság 2017 hatályon kívül helyezte a korrupt tendereket. Összesen 60 milliós bírságot szabott ki a lélegeztetőgép beszerzésért felelős Állami Egészségügyi Központra (ÁEK). Hadházy Ákos így zárta az esetet.

A legutolsó hír akkor az volt az ügyben, hogy hihetetlen módon az állam bíróságon támadta meg saját magát, a Döntőbizottság határozatát.
Most már nem csak a zsebünk bánhatja a Fidesz korruptságát.
Ha az Orbán-kormány tovább bénázik, akkor nagyon súlyos lesz a járvány Magyarországon. A rendkívüli jogrend és vészhelyzet kihirdetésével is késtek. A fertőzésgyanús emberek tesztelése pedig még mindig lassan megy. Valószínűleg nagyon sok az olyan beteg, akiről nem tudunk.
Egy az olaszországi súlyosságú járvány idején emberéletek múlhatnak Orbánék lélegeztetőgép bizniszén.

(Via.)

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.