Veres Pál: Én hiszek a stratégiai tervezésben és a stratégiai gondolkodásban

Veres Pál: Én hiszek a stratégiai tervezésben és a stratégiai gondolkodásban

Egy csepp kétség sem maradt afelől, hogy milyen jó kezekben van Miskolc. A polgármester Minap-nak adott interjújából kiderült, a lakosok a lehető legjobban döntöttek, amikor 2019 októberében mellette döntöttek. 

Bár, az országot teljesen letaglózta a koronavírus-járvány, és minden csak e körül forgott, Miskolcon nem állt meg az élet.

A polgármester elmondta, a járvány sok tekintetben megviselte a várost. 

A gazdaság leállása, a kieső adóbevételek, az országos védekezéshez történő anyagi hozzájárulás, a helyi védekezés költségei komoly hiányt generáltak a város költségvetésén, amely megoldásán dolgozunk.

A vész azonban megmutatta, hogy Miskolc képes az együttműködésre és szolidaritásra. Amikor kellett, fegyelmezetten, gyorsan és hatékonyan cselekedtek a lehetőségeikhez mérten.

A kényszerű szünetet kihasználva fogtak neki egy nagyszabású munkának.

Végrehajtották a sok éven át elmaradt tervezési és a szükséges újratervezési feladatokat. Olyan hosszú távú stratégiák készítésébe fogtak bele, amik segítségével új pályára tudják állítani a városukat. Célszerűnek, sőt inkább elengedhetetlennek tartották, hogy felvázolják, milyennek szeretnék látni 2030-ban Nagy-Miskolcot. Az elképzeléseke pedig öt területre bontották.

Gazdaság, turizmus, kultúra, városüzemeltetés, sport. Azokat a területeket kezeljük külön, amelyekre a városnak közvetlenül is van ráhatása, illetve amelyekben a város kitörési pontjait látjuk. A turizmussal kezdtünk.

Egyértelműen azért, mert ezt a területet érintette legkártékonyabban a járvány. 

...már egyeztettük is a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, akik kifejezetten támogatólag fogadták az elképzeléseinket, és abban maradtunk, hogy folytatjuk a munkát közösen. A stratégiai terveknek megfelelően közösen elkészítjük a Herman Ottó Turizmusfejlesztési programot Miskolc és a környéke idegenforgalmi fejlesztésére.

Lesz várfejlesztés is.

Sikerült megtalániuk a megoldásokat annak ellenére is, hogy az fideszes ex-városvezetés két és fél évig nem tudott pontot tenni a közbeszerzés és támogatások becsatornázásának végére, viszont rajtuk számon kérték, hogy ugyanezt miért nem csinálták meg két és fél hónap alatt. Veres Pál kijelentette, megcsinálták. Még úgy is, hogy elvesztettek egy másfélmilliárdos támogatást.

Tíz javaslattal érkeztek a Kreatív Régió első találkozójára.

Az úgynevezett ernyőprojektek segítenek abban, hogy újraindítsák Miskolcot. 

Ezek az ernyőprojektek rövid távon a gazdaság újraindítását segítik, valamint munkahelyek megóvását és újak teremtését célozzák. Megkérdeztük városunk és környezetének gazdasági szereplőit, segítséget kértünk és kaptunk a BOKIK-tól, összehívtuk a foglalkoztatási paktumot három alkalommal, és az így szerzett információk alapján tettük meg a javaslatainkat. A közös, négy megyét érintő javaslatcsomag rövidesen a kormány elé kerül.

A város kormánypárti önkormányzati képviselői nem tolonganak az ajtója előtt.

Pedig ő a megválasztásakor elmondta, az mindenki előtt nyitva áll. 

Ehelyett voltak szigorú sajtótájékoztatók, pánikkeltő cikkek az országos sajtóban és metsző rosszindulat. Értem, hogy a politika ilyen adok-kapok, csak ők azt nem értik, hogy ezzel nem nekem ártanak, hanem a városnak.

Nem tudja eldönteni, hogy nem tudnak vagy nem akarnak segíteni, és azt sem, hogy melyik a rosszabb, de leszögezte, ők mindentől függetlenül teszik a dolgukat.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Gyávaságból vagy lustaságból, de Hubay György nem ment be dolgozni

A nyár folyamán ma egyetlen egyszer kellett volna bemennie dolgozni Miskolc Fidesz-csicskájának, de még erre sem volt képes.

  • 2020.08.03

Fél éve dolgoznak egy komoly beruházáson Miskolcon

A 2019 októberében megválasztott miskolci vezetés többet lépett előre hónapok alatt, mint a Fidesz évek alatt. 

  • 2020.07.31

Veres Pál nem tétovázik: 5 hónapja keményen dolgozik a térségében

A miskolci vezetés a napokban vendégül láthatta a „Creative Region” - Határtalan Fejlődés Északkelet-Magyarország elnevezésű programban együttműködő megyeszékhelyek városvezetőit és a Technológiai Minisztérium szakembereit.