Hatalmas ellenzéki győzelem Dunaújvárosban

Hatalmas ellenzéki győzelem Dunaújvárosban

Az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje, Kálló Gergely nyerte a dunaújvárosi időközi választást, méghozzá hatalmas fölénnyel. 

Február 16-án vasárnap időközi országgyűlési képviselőválasztást tartottak Dunaújvárosban. Kálló Gergely, a teljes ellenzék által támogatott képviselőjelölt nagyon nagy fölénnyel, a szavazatok több, mint felét besöpörve nyerte meg az időközi választást.

Óriási fölénnyel nyert az ellenzék jelöltje.

Közel 100 százalékos feldolgozottságnál az ellenzék jelöltje a szavazatok 56,2 százalékát szerezte meg. Míg a Fidesz-kormány által támogatott Molnár Tibor mindössze 37,7 százalékot kapott. 

A Fidesz által támogatott jelölt nagyon kevés szavazatot tudott megszerezni. 

Kálló Gergely a győzelme utáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott,

Ma ráléptünk a 2022-es útra. Bízom benne, hogy a következő hónapokban levonjuk a következtetéseket, és egy közös tervvel, egy újult erővel fordulhatunk rá a 2022-es választásra, ami remélhetőleg egy kormányváltás is lesz.

Az ellenzék számára példaértékű Kálló hatalmas sikere.

Az ellenzék közös jelöltjének győzelme bebizonyította, hogy az ellenzék együttműködése sikerre vezet. Példaértékű az eredmény, ugyanis most először állt be az összes frakcióval rendelkező ellenzéki párt egy közös jelölt mögé országgyűlési képviselői választáson.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.03

Megmutatta rendkívüli intézkedéseinek eredményét Veres Pál

Miskolc ellenzéki polgármestere, Veres Pál megmutatta azoknak a rendkívüli inézkedéseknek az eredményét, amelyek a lakosok biztonsága érdekében kerültek bevezetésre. 

  • 2020.04.02

Már Miskolcon is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Miskolcon is többféleképpen igyekeznek meghálálni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

  • 2020.04.01

Beszéljenek a számok: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei koronavírussal fertőzöttek

A hazai hivatalos koronavírussal foglalkozó weboldalon közzétették azt a térképet, amelyen jól látható, hogyan alakul az igazolt új koronavírus-fertőzöttek száma megyénként.