Tökéletesen működött Miskolcon a rendhagyó távoktatás

Tökéletesen működött Miskolcon a rendhagyó távoktatás

A Minap munkatársai igazgatókat, tanárokat és diákokat kérdeztek arról, hogyan működött a városban a homeschool. Az egyik és legfontosabb konklóziójuk az volt, hogy szoros együttműködés alakult ki a tanárok és diákok között. 

Talán, a koronavírus-járvány megtanította a diákokat arra, tiszteljék tanáraikat, a tanárokat pedig arra, legyenek türelemmel a diákok iránt.

A Minap kérésére Baghyné Urbán Ilona, a Miskolci Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium igazgatója elmondta, számukra az elsődleges szempont az volt, hogy a diákoknak egy könnyen kezelhető, egyszerű felületet alakítsanak ki. 

Szerencsénk volt, hiszen sok informatikus tanárral rendelkezünk, akik segítették a munkánkat. Javaslatukra a Google Classroom keretein belül oldottuk meg a digitális oktatást. A Redmenta és a Kahoot! feladatkészítőket is alkalmazták a pedagógusok. A személyes magyarázatok a Zoomon, a Messengeren, a Facebookon vagy a Discordon keresztül történtek. Az okozott nehézséget, hogy ezek csak kevés bejelentkezett esetében működtek elfogadható minőségben. De a tanárok közül még így is volt, aki úgy fogalmazott: „Élveztem az oktatásnak ezt a módját”

A tanároknak belső képzést is tartottak.

A tanárok és diákok együttesen segítették egymás munkáját. Ráadásul, az érettségire való felkészítés is megtörtént a Miskolci Szakképzési Centrum és a Miskolc TV #Érettségi! című műsorainak segítségével. 

Habár, a tanárok eleinte sok feladatot adtak a diákoknak, ez később mérséklődött és reálisan teljesíthető, normális munkarend alakult ki. Ami azt illeti, sok tanuló teljesítményére rá is csodálkoztak, hiszen nagyon ügyesen megtanulták beosztani idejüket. 

A sok odafigyelésnek meglett az eredménye, a sikertelenül tanévet zárók száma még sosem volt ilyen alacsony az iskolánkban, mint idén.

Az is kiderült, a digitális platformot továbbra is alkalmazni fogják, hiszen óriási segítséget jelenthet a hosszabb időre távolmaradó  diákoknak is, vagy a különböző beszámolók, szakdolgozatok, projektek elkészítésénél.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.