Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Karácsony támogatja az Európai Zöld Megállapodást

Figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem - írta Karácsony Gergely főpolgármester közösségi oldalán.

Az Európai Unió növelje a 2030-ig tervezett kibocsátás-csökkentési céljait 40-ről 55 százalékra, a Tanács hozzon konkrét intézkedéseket azért, hogy segítsék a városokat egy erőteljes klímaakció végrehajtásában. Ezért fordult közös nyílt levélben az Európai Tanács elnökéhez és tagjaihoz a budapesti, pozsonyi, prágai és varsói főpolgármester.

Arra figyelmeztettük az európai politikusokat, hogy a járványt követő helyreállító intézkedéseknek nem szabad szem elől téveszteniük a klímaválság kérdését sem, amely még a koronavírusnál is nagyobb kihívást jelent - írta Karácsony.

A levélíró városvezetők szerint az Európai Zöld Megállapodásnak az EU helyreállítási stratégiájának részét kell képeznie. Szerintük az EU-nak jogi megállapodást kellene létrehoznia annak érdekében, hogy közvetlen támogatásokat biztosíthasson a városok kibocsátás-csökkentési projektjeihez. Hozzátették: az EU új helyreállítási intézkedéseinek pedig tartalmazniuk kellene egy specifikus Európai Helyreállítási Alapot, amely támogatásokat és kölcsönöket biztosít a városoknak és városlakóknak közvetlenül, vagy a kereskedelmi bankokon keresztül.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Négyszeres áron fásítana a fakivágások kormánya

Az Agrárminisztérium túlárazva kínál facsemetéket a kistelepüléseknek. Úgy látszik, ha jó pénz van benne, akkor még a fákat is szeretik.

  • 2020.06.29

LMP: A Duna nemzeti kincs, ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy a természetes vizeinket, a Dunától a Balatonig, ma is számtalan veszély fenyegeti. Ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.

  • 2020.06.24

Virágba borulnak Miskolc közterületei

Tízezer virággal teszik még szebbé a várost.