Az 5 leggázabb dolog Orbánék járványvédekezésében

Az 5 leggázabb dolog Orbánék járványvédekezésében

Összeszedtük a védekezésben elkövetett legnagyobb hibákat és gyökérségeket, amikért Orbánék a felelősek, de beismerni gyávák.

Mióta a járvány visszaszorult (persze a járványveszély még fent áll sajnos) Orbán Viktor és bandája úgy próbálják eladni az eddigi munkájukat, mintha feltalálták volna a spanyol viaszt. Össze-vissza dicsérik magukat. A felcsúti miniszterelnök olyanokról beszél, hogy Kásler ösztönei jól működnek, meg hasonlók. Pedig semmi olyat nem tettek, amit más országok ne léptek volna meg.

Egy önfényezésen, ócska propagandán alapuló hatalom soha nem ismeri be, ha hibázott.

Ezért sem hajlandóak még véletlenül sem elhibázott döntésről beszélni. Lassan már azon sem lepődnénk meg, ha valamelyik kormányzati szennymédia elkezdene arról beszélni, hogy Orbán személyesen fogja feltalálni a koronavírus ellenszerét.

De ne dőljünk be a fideszes hazugságoknak!

Bőven van kivetnivaló abban, amit Orbánék műveltek az elmúlt hónapokban. A hibákból pedig csak úgy lehet tanulni, ha felismerjük és beismerjük. A 444 cikke alapján összeszedtük a legnagyobb bénaságokat, amiket Orbán, Kásler és bandájuk elkövettek:

1. Orbán a legjobb védőeszközt, az ápolók gyakran feladatuk ellátására nem alkalmas felszerelést kaptak.

Orbán valahogy mindig a legjobb védőcuccokat kapta. Mert ő mindennél és mindenkinél fontosabb. Még azoknál is, akik emberéletek ezreit mentik meg nap mint nap. Emlékezetes például, amikor a miniszterelnök ellátogatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. Ott Orbánon egy kifejezetten jó minőségű FFP3-as szájmaszk volt. Az egészségügyi dolgozóknak, akikkel találkozott meg csak egyszerű sebészeti vagy mosható maszkjuk volt. 

2. A koronavírus-gócpontok a kórházakba és a szociális ellátóhelyekbe, idősotthonokba koncentrálódtak.

Többek közt azért, mert az orvosok, ápolók, szociális ellátók gyakran nem kaptak megfelelő biztonságú védőeszközt. Adatok szerint az egészségügyi dolgozók fertőzöttsége elérte a 14 százalékot, azaz húsz COVID fertőzöttből majd három egészségügyi dolgozó.

3. Elrendelte Kásler a kórházi ágyak 60%-os kiürítését, többen meghaltak.

Ráadásul húsvétkor tette mindezt. Talán emiatt kapta a legtöbb kritikát a kormány. Tüntetések sora szerveződött az ügyben. Megannyi közszereplő, egészségügyi dolgozó hívta fel a figyelmet, hogy ez nemcsak szakmaiatlan, de emberéleteket veszélyeztető döntés is volt.

4. Kásler Miklós össze-vissza intézkedett.

Kásler egymásnak ellentmondó utasításokkal nehezítette meg az egészségügyi dolgozók fáradtságos munkáját. Egyszer például előírta, hogy azonnali életmentő beavatkozás előtt is szükséges a betegen PCR-tesztet végezni, majd javítja, hogy mégsem.

5. Nem teszteltek. Szinte semmit.

Magyarországon kevés szűrés történt, és azt sem ott végezték, ahol a gócpontok voltak, nem szűrték le az összes egészségügyi és szociális dolgozót, és az intézményekben levő betegeket sem - írja a 444.

Egy munkájára valamit is adó kormányban ezeket a hibákat beismernék. Beismernék és következményei lennének. Például olyan következményei, hogy Kásler Miklós lemond, vagy, ha erre nem hajlandó, kirúgják a francba.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.28

László Imre minden pert megnyert a Fidesz-álhírgyárosokkal szemben – FFF különkiadás

A 888, a Magyar Nemzet, a Pesti Srácok, a Ripost, a TV2 és az Origo is kiírhatja a homlokára, hogy álhírterjesztő csicska.

  • 2020.09.26

A 6 legfőbb indokom, amiért le kell bontani a kétharmados Fidesz-rendszert

Lenne persze 13 okom is, ha annyit akarnék összeszedni. Hosszabban is ki lehetne fejteni, ha lenne értelme. Most inkább csak azt a 6-ot sorolom fel, amit a legfontosabbnak tartok, azokból sem mindent írok le. Ebből is látszik, hogy le kell bontanunk a kétharmadot, mert az nem a magyar emberek, hanem erőszakos szűk csoport, a Fidesz-elit érdekeit szolgálja.

  • 2020.09.21

5 dolog Orbán múltjából, amit szívesen kitörölne, de mi nem feledjük

Több mint 30 éves gerinctelen politikai pályája alatt Orbánnak jó pár olyan ügye volt, amit ma már titkolna. Ezekből szedtünk össze most ötöt.