WHO: tesztelni, tesztelni, tesztelni

WHO: tesztelni, tesztelni, tesztelni

Magyarországon nagyon kevés koronavírustesztet végeztek. Ez nagy baj. Nem mi mondjuk, hanem az Egészségügyi Világszervezet vezetője.

Az alábbi videóban Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet vezetője arról beszél, hogyan állítható meg szerinte a koronavírus-járvány. A videó angol nyelvű, a magyar feliratot mi készítettük hozzá, hogy minél több emberhez el tudjuk juttatni legfontosabb üzenetét.

És mi a legfontosabb, amit az államok számára üzen a WHO? Nem bonyolult:

  • Minél több embert tesztelni!
  • A fertőzötteket kórházban elkülöníteni!

 

Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, minden országnak kiterjedt intézkedéseket kell bevezetni.
De a legjobb módszer a megbetegedések megelőzésére és az életek megmentésére, ha megszakítjuk a fertőzések láncolatát.
És ehhez muszáj tesztelni és elkülöníteni. Bekötött szemmel nem lehet tüzet oltani. És nem tudjuk megállítani ezt a járványt, ha nem tudjuk ki az, aki fertőzött. Van egy nagyon egyszerű javaslatunk az összes országnak: teszteljenek, teszteljenek, teszteljenek!
Minden gyanús esetet tesztelni kell.
Ha a teszt eredménye pozitív lett, különítsék el a pácienseket, és kutassák fel, kikkel kerültek közeli kapcsolatba a tüneteik kialakulását megelőző két napon, és teszteljék azokat az embereket is.
Nap mint nap folyamatosan gyártják a teszteket, hogy kielégítsék a globális igényeket.
A WHO már eljuttatott közel 1,5 millió tesztet 120 országnak. Együttműködünk a gyártást végző vállalatokkal, hogy elérhetővé tegyük a teszteket mindenhol, ahol szükség van rájuk.
A WHO azt tanácsolja, hogy minden bizonyítottan fertőzött embert, még az enyhe eseteket is, különítsenek el egészségügyi intézményekben, hogy megakadályozzuk a betegség terjedését és hogy megfelelő ellátást kapjanak.
 

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.