WHO: Európa a vírus epicentruma

WHO: Európa a vírus epicentruma

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója péntek esti sajtótájékoztatójában beszélt a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, és azt mondta, tagadhatatlan, hogy mostanra Kína helyett Európa lett a válság epicentruma.

„Ne engedjük egyszerűen csak égni ezt a tüzet” - jelentette ki Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, sürgetve a világ államait drasztikus lépések megtételére a fertőzés megállítása érdekében. A főigazgató szerint már az is nagyon sokat segíthet, ha mobilizálják a társadalmak erőforrásait, és olyan intézkedéseket rendelnek el, amik egymástól való távolságtartásra kényszerítik az embereket, ilyen például a karantén is. Azt mondta Európában most különösen súlyos a helyzet, csak a sajtótájékoztató előtti 24 órában 250 ember halt meg koronavírus-fertőzés miatt, ezzel 1266-ra emelve a halottak számát a kontinensen, miközben a fertőzöttek már 17 660-an vannak.

via

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.