WHO: a vírus eddigi áldozatainak 95 százaléka idős

WHO: a vírus eddigi áldozatainak 95 százaléka idős

A magas életkor mellett a krónikus betegségben szenvedők esetében is nagy a kockázat.

Az új koronavírus áldozatainak több mint 95 százaléka 60 év feletti, de ez nem jelenti, hogy a fiataloknak nem kell vigyázniuk - mondta el Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója. A szervezet álláspontja szerint a vírus okozta súlyos megbetegedésnek nem az életkor az egyetlen kockázata.

Elmondta: 30 098 halálesetet jelentettek Európából, többségüket Olaszországból, Franciaországból és Spanyolországból. E haláleseteknek a több mint 95 százaléka 60 évnél idősebb páciens, a halálos áldozatok mintegy a fele 80 év feletti.

Kluge szerint a halálos áldozatok több mint 80 százaléka szenvedett olyan krónikus betegségekben, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség.

(kiemelt képünk illusztráció, Budapesten készült 2020-ban)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.