Válasz nélkül hagyta Szél és Hadházy kérdéseit az Operatív Törzs

Válasz nélkül hagyta Szél és Hadházy kérdéseit az Operatív Törzs

Nem volt hajlandó rendes választ adni az Operatív Törzs Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselőknek, pedig egy orvos kérdéseit tették fel a független országgyűlési képviselők.

Szél Bernadett: Elkeserítő, komolyan.

Hajnalok hajnalán küldte meg válaszát az Operatív Törzs Szél Bernadett és Hadházy Ákos kérdésére. A két független országgyűlési képviselő egy orvos által megfogalmazott kérdéseket küldtek tovább.

Az orvos és a képviselők (és minden bizonnyal a társadalom jelentős része) többek közt arra lettek volna kíváncsiak:

  • "Készült-e vizsgálat arról, intézményi szinten a koronavírus-fertőzés kezeléséhez használt oxigénterápia mennyivel növeli meg országosan az oxigénfogyasztást?" 
  • "Felkészültek-e megfelelő mennyiségű oxigéntartalékkal a vészhelyzetben kialakult magas igényszám biztosításához?"
  • "A járványveszély miatt milyen szabályzat került kialakításra az orvosok beoszthatóságát illetőleg a rendkívüli helyzetben indokolt veszélyes munkára?"
  • "Ha Magyarországon is Olaszországhoz hasonló helyzet alakul ki a világjárvány terjedése miatt, a szokásos szakmai kompetenciák átrendeződnek. Kérdésem, hogy ebben az esetben és önkéntesek hiányában, a beosztást készítő felettes kiket tud mozgósítani?"

Az Operatív Törzs nem vitte túlzásba a válaszadást.

Mindössze annyit reagáltak, hogy az Operatív Törzs szerint minden szükséges és elegendő eszköz a rendelkezésre áll. Figyelemmel kísérik a kialakult helyzetet. Az alapján tesznek javaslatot a kormánynak.

A konkrét kérdésekre lényegében semmilyen választ nem adtak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.