Újabb bizonyíték: Orbán elveszi a pénzt az oktatástól és az egészségügytől is

Újabb bizonyíték: Orbán elveszi a pénzt az oktatástól és az egészségügytől is

Egyre kevesebbet költ Orbán és bandája arra, amire a leginkább kéne. Kiszippantották a pénzt az egészségügyből és az oktatásból. 

Az Európai Bizottság országjelentéséből derült ki, hogy az utóbbi években Orbán vámpírkormánya még jobban központosította a közkiadásokat. Az önkormányzatok még kevesebb forrás felett rendelkeznek - írta meg a Portfolio.

Emiatt is teheti meg az Orbán-rezsim, hogy kivonta a pénzt az egészségügyből és az oktatásból is.

A jelentés szerint nem biztos, hogy jó ötlet volt ez az átalakítás. A központosított kiadásokhoz ugyanis alacsony kormányzati hatékonyság kapcsolódik, és a jelek szerint mindez hátrányosan hat a termelékenység növekedésére.

Kiderült, hogy az elmúlt évtizedben a szociális védelemre, az oktatásra és az egészségügyre fordított kiadások bőven csökkentek. Eközben a gazdaságra, a sportra, a kultúrára és egyházi célra fordított kiadások nőttek.

A szociális védelemre és az egészségügyre fordított GDP-arányos kiadások messze elmaradnak az uniós átlagtól.

Orbán hobbijára, a sportra tehát egyre csak többet és többet szór el a Fidesz. Ezzel szemben az emberek életét leginkább befolyásoló területekről egyenesen elvonják a pénzt. 

Undorító, hogy a felcsúti miniszterelnököt egyáltalán nem érdekli a magyar emberek oktatása és egészsége.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.