Tömeges tesztelést követel a DK

Tömeges tesztelést követel a DK

Kelet-Közép Európában messze Magyarországon a legmagasabb a koronavírusban elhunyt tesztelt betegek száma.


Míg Lengyelországban 4 százalék, Csehországban 2,7 százalék, Horvátországban 2,1 százalék, Szlovákiában 1 százalék, Romániában és Szlovéniában pedig 5, illetve 5,3 százalék azoknak a tesztelt betegeknek az aránya, akik koronavírus-fertőzés miatt vesztették életüket, addig ez az arány ma Magyarországon 10 százalék, ami a régióban messze a legrosszabb.

És ezek csak azok az adatok, amelyekről tudunk, hiszen  a tömeges állami tesztelés kudarcba fulladt: hiába kérték az ellenzéki pártok, hiába volt az a WHO ajánlása is, hogy minél több koronavírus-gyanús esetet teszteljenek, Magyarországon ez a mai napig nem történt meg.

Márpedig a tömeges tesztelés elengedhetetlen a gócpontok felderítéséhez, és a járvány terjedésének megállításához.

A Demokratikus Koalíció továbbra is követeli az emberek tömeges tesztelését!

Nem szabad hagyni, hogy a kormányzati teszetoszaság miatt magyarok ezrei haljanak bele a koronavírusba - mondta el sajtótájékoztatóján Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus. Hozzátette: hazai magas halálozási arány intő jel kell, hogy legyen Orbánék számára is, akik a régió kormányaitól eltérően még mindig képtelenek kezelni és megoldani ezt a helyzetet. Felhívjuk a kormány figyelmét, hogy az emberi élet nem játék, és minden további időhúzás és szerencsétlenkedés magyarok ezreinek az életébe fog kerülni - zárta szavait Komáromi Zoltán.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.