Százezer gyermeket zártak ki a digitális oktatásból

Százezer gyermeket zártak ki a digitális oktatásból

Talán nem stadionokra kellett volna 350 milliárdot költeni, hanem az oktatási rendszerre.

A Klebelsberg Központ elismerte, hogy a diákok öt százaléka nem rendelkezik megfelelő eszközökkel a digitális oktatáshoz, vagy még internet hozzáférése sincsen. Saját bevallásuk szerint is 37 ezer hátrányos helyzetű gyermeknek képtelenek megfelelő körülményeket biztosítani a fejlődéshez és kiteljesedéshez. Az oktatási szakemberek szerint azonban még ennél is rosszabb a helyzet.

Egy székesfehérvárnyi gyerek maradt oktatás nélkül.

Ercse Kriszta oktatáskutató szerint a valós szám ennél jóval magasabb lehet, mert a szakképzési rendszerben és az egyházi fenntartású iskolákban még ennél is többen maradhattak tanítás nélkül a távoktatás bevezetése óta. A valós szám százezer körül lehet. Hajnal Gabriella a KK elnöke elmondta, hogy levélben, illetve telefonon oktatják azokat a gyerekeket, akiknek nincs megfelelő eszköze a digitális oktatáshoz.

Stadionra van pénz, a tudásra nincs.

A kormány 350 milliárd forintot költött stadionépítésre az utóbbi tíz évben. Miközben hagyták lerohadni az oktatási rendszert. Most pedig, amikor baj van, nem segítenek a hátrányos helyzetű gyerekeken. Pedig Portugáliában például ingyen laptopot és mobilinternet jár minden gyermeknek.

Egyértelmű, hogy a kormány feladata lenne a megfelelő eszközök biztosítása a tanulók számára. A felcsúti miniszterelnök azonban a lopásra gondol még ilyenkor is, a gyermekek jövőjére magasról tesz.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.