Szabó Szabolcs: Orbán célja a korlátlan hatalom

Szabó Szabolcs: Orbán célja a korlátlan hatalom

A Fidesz ismét kimutatta a foga fehérjét. A koronavírus-járványt használva okként, tejhatalomra törnek. A független Szabó Szabolcs arra kéri képviselőtársait, amíg nem kapnak garanciákat, addig határozottan utasítsák el ezt a törvényjavaslatot. 

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő észrevette, milyen elfogadhatatlan törvényjavaslattal állt elő a Fidesz. Azonnal fel is szólalt ellene. 

Bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet. Ez pedig teljesen bizonytalan helyzetet teremtene Magyarországon. Ráadásul  gyakorlatilag bármelyik ellenzéki képviselőt le lehetne ültetni 3 évre "rémhírterjesztés" címszóval. 

Szabó Szabolcsnak igaza volt.

Pénteken be is nyújtotta a parlamentnek ezt a törvényjavaslatot a kormány. Ez alapján előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. Addig pedig lényeglében rendeletekkel irányítaná az országot a kormány.

A Fidesz kimutatta a foga fehérjét.

Ilyenek is helyt kaptak a törvényben:

  • "A veszélyhelyzet megszűnését követő napig időközi választás nem tűzhető ki, a már kitűzött választások elmaradnak."
  • "A veszélyhelyzet megszűnését követő napig országos és helyi népszavazás nem kezdeményezhető, a már kitűzött országos és helyi népszavazások elmaradnak".
  • "Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." 

Rémhírterjesztésért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnek majd. Ehhez ráadásul a Btk.-t is módosítani kell.  

A 444.hu írta meg, hogy a törvény áttolásához négyötödre lesz szüksége az Orbán-kormánynak. A parlament legközelebb hétfőn ül össze. Azonban erről a törvényjavaslatról az országgyűlés csak akkor dönthet, ha eltér a házszabálytól. Ahhoz pedig a parlamenti képviselők négyötödének (159 szavazat) támogatása kell.

A független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán reagált a törvény benyújtására. Ismét hangsúlyozta:

Orbán Viktor az elmúlt években bebizonyította, hogy minden vágya a hatalom központosítása. Miért pont most ne élne vissza vele?

Most, hogy a kormány benyújtotta a felhatalmazási törvényt, tisztán látszik: ez ebben a formában egy koronavírus-diktatúra létrejöttét jelentené.

Szabó Szabolcs ismételten arra kéri minden jóérzésű képviselőtársát, hogy határozottan utasítsuk el ezt a törvényjavaslatot.

Legalábbis addig mindnképp, amíg nem látnak a szövegben garanciákat, amíg nem veszik ki az Országgyűlés nélküli működésre vonatkozó részt, amíg nem látnak egyértelmű és rövid határidőt a rendkívüli jogrenddel kapcsolatban, amíg nem látnak a Btk. módosításra vonatkozó rész törlését.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!