Szabó Szabolcs: koronavírus-diktatúrát hozna létre Orbán!

Szabó Szabolcs: koronavírus-diktatúrát hozna létre Orbán!

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő vette észre, milyen elfogadhatatlan törvényjavaslattal állt elő a Fidesz. Bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet.

 

Csepel-Sorokár országgyűlési képviselője Facebook-oldalán mutatta be azt a törvényjavaslatot, amit be akar nyújtani Orbán Viktor pártja. 

Szabó Szabolcs: Még az elején gátat kell szabni a Fidesznek. 

Az országgyűlési képviselő elmondta: a benyújtás előtt álló irományban az szerepel, hogy bizonytalan ideig meghosszabbítanák a vészhelyzetet. Ráadásul lehetőséget teremt arra, hogy az Országgyűlés ne ülésezzen. 

Járvány ide, járvány oda, a demokratikus jogrendet nem szabad megbontani!

Teljesen bizonytalan helyzetet teremtenének ezzel Magyarországon.

Szabó Szabolcs hozzátette, hogy egy BTK.-módosítást is át akar verni a Fidesz a parlamenten. Ebben a 337. szakasz így hangozik:

(1) Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki különleges jogrend idején a védekezéssel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy valós tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét megzavarja, akadályozza vagy meghiúsítsa.”

 Az országgyűlési képviselő szerint ezzel gyakorlatilag bármelyik ellenzéki képviselőt le lehetne ültetni 3 évre.

Ez egy biankó csekk. Ilyet épeszű képviselő - legyen az ellenzéki, vagy kormánypárti - nem szavaz meg!

Aki azt hiszi, negligálni lehet az Országgyűlést, az nem demokrata. Ez egy koronavírus-diktatúra lenne.

Éppen ezért Szabó Szabolcs arra kéri képviselőtársait, határozottan utasítsák el a benyújtott törvénymódosítást. 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.