Sok ezren álltak ki Orbán gyűlöletkeltése ellen

Erre van szükség! A vasárnapihoz hasonló hajthatatlan, szolidáris ellenállással lehet kikényszeríteni, hogy Orbán és bűnbandája befejezze végre az uszítást, a gyűlöletkeltést.

Ahogy korábban már megírtuk, óriási felháborodást és ellenállást váltott ki Orbán Viktor és csicskásainak undorító gyűlöletcunamija. Uszítással és hazugságokkal szembe állították a romákat a nem romákkal. Ráadásul a bíróságok függetlenségét is elkezdték felszámolni. 

Ez ellen tiltakoztak Setét Jenő demonstrációján vasárnap a Kossuth téren. 

A Szabad Bíróság! Szabad Gyöngyöspata! című tüntetésen részt vett és a szervezésben is segített több civil szervezet és szakértői csoport. Ilyen volt többek közt a TASZ, a Szociális Csomagküldő Mozgalom az Idetartozunk Egyesület a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, az Oktatási Hálózat és a Város Mindenkié hajléktalan érdekvédő szervezet is. De politikusok sora is részt vett az ellenálláson.

Sok százan olyan szinten elfogadhatatlannak tartják azt az uszítást, amit Orbán Viktor elkezdett, hogy a felvonulásra több más megyéből és Gyöngyöspatáról is érkeztek tüntetők.

 

Orbán és rezsimje törvényt sért!

Setét Jenő főszervező felszólalásában arról beszélt, „senki sincs a törvény felett. Sem cigány, sem miniszterelnök.” utalva ezzel Orbán bírósági függetlenséget felszámoló lépéseire. Pedig a jog tiszteletben tartása mindenkinek kötelező! Hozzátette: „Ami az elmúlt hetekben történt, azt nevezhetnénk nagyon elegánsan tűrhetetlennek, botrányosnak. A valóság az, hogy az elmúlt harminc év legkegyetlenebb kormányzati támadása történt a cigány népesség ellen!

 

A bíróságok függetlenségének felszámolása ellen szólalt fel Kaltenbach Jenő, volt nemzeti és etnikai ombudsman is. Szerinte a kártérítési ítélet megkérdőjelezése „brutális támadás a magyar igazságszolgáltatás ellen.

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra szerint óriási baj az iskolai szegregáció. A legújabb kormányzati lépések azonban még a problémáról való párbeszédet is ellehetetlenítik.

Rendszerszintű megoldások és nem gyűlöletkeltés az, amire itt szükség lenne.

A bírói ítéletet a "szociális szadizmus rezsimje" akadályozza, amivel azt üzeni a középosztálynak, féljetek és gyűlöljétek a még szegényebbeket - ezt már Szepesházi Péter korábbi bíró mondta. De felszólított:

Nem tehetjük ezt soha!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.06

Bajnai: ha nincs jó válságkezelés, évtizedekig gondban leszünk

Magyarország korábbi miniszterelnöke 2009-ben sikeresen hárította el az államcsődöt, és tette növekedési pályára az országot. Most a koronavírus-járvány okozta válságról osztja meg a véleményét.

  • 2020.04.06

Fekete-Győr megmutatta Orbánnak, honnan tudna 1349 milliárdot szerezni

A Momentum elnöke összeszedett néhány beruházást, melytől elvonva a pénzt, a magyar emberek több mint ezer milliárd forinthoz jutnának a járvány elleni küzdelemhez. 

  • 2020.04.06

A Párbeszéd az Európai Bizottsághoz fordul a felhatalmazási törvény miatt

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója panasszal fordul az Európai Bizottsághoz. Szerintük ugyanis a felhatalmazási törvény rendelkezései az Európai Unió jogát is több ponton sértik.