Polt tényleg vádat emel az ellenzéki Varju ellen

Polt tényleg vádat emel az ellenzéki Varju ellen

Ilyet csak diktatúrában szokás: Orbán Viktor ügyészsége vádat emel az egyik parlamenti ellenzéki párt képviselője ellen.

Mint ismert, Varju László DK-s országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés 2019. novemberében felfüggesztette. Az ellenzék akkor egy emberként állt ki a DK alelnöke mellett, minden párt nonszensznek tartja a politikus gyanúsítását. Varju László január elején vallomást tett, érdemi védekezést terjesztett elő, és védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Most Polt Péter ügyészsége azt állítja, a nyomozás során bizonyítékokat tárt fel az ellenzéki politikus ellen, ezért vádat is emel: választás rendje elleni bűntett, valamint garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntette miatt. 

Nem véletlenül tartja az ellenzék koncepciós pernek a Varju László ellen zajló eljárást, hiszen az egész ügy azon alapszik, hogy 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni. A biztonságiak azonban útjukat állták, amiből többször dulakodás alakult ki. Varju a vád szerint kigáncsolt egy biztonsági őrt, amitől az 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, bár a valóságban sokkal inkább az ellenzéki képviselőt érte erőszak az őrök részéről.

via Index

(kiemelt képünk Szigetváry Zsolt - MTI - fotója, korábban készült)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.