Pofátlan fizetést kapnak Orbán csicskái a veszélyhelyzetben is

Pofátlan fizetést kapnak Orbán csicskái a veszélyhelyzetben is

A parlamenti képviselők és a miniszterek bérét is csökkentik Szlovéniában a kialakult válsághelyzet miatt.

A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét, jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden - adja hírül a HVG.

A 30 százalékos fizetéscsökkentés vonatkozik az igazságügyi tisztségviselőkre és az állami részesedéssel rendelkező vállalatok felügyelő bizottsági tagjaira is.

Mi a helyzet nálunk?

A Fidesz csicskái továbbra is a jócskán megemelt fizetésükkel parádéznak, szóba sem került, hogy a szlovén példát követve nálunk is kapjanak kevesebbet a képviselők. Míg az átlag magyar emberek örülnek, ha van mit a gyereknek adni a hónap végén, addig Orbán államtitkárjai több milliós év végi bónuszokat vihettek haza. 

Ráadásul Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere volt az egyetlen, aki az államtitkárjain kívül saját magának is adott bőkezűen jutalmat. 

Reméljük, felpakolt fertőtlenítőből és védőmaszkból a miniszter abból a pénzből. Kár, hogy azt már nem tudta elintézni, hogy másoknak is jusson.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.