Példaértékű együttműködéssel vészelik át az online oktatás nehézségeit a tanárok

Példaértékű együttműködéssel vészelik át az online oktatás nehézségeit a tanárok

Ott segítenek egymásnak a Fidesz-kormány által magukra hagyott pedagógusok, ahol csak tudnak. Országos összefogás alakult. 

Ahogy arról már többször írtunk, Orbán Viktor és rezsimje teljesen magára hagyta a tanárokat. Az iskolákat bezáratták koronavírus elleni védekezés jegyében. A tanításnak azonban távoktatás formájában folytatódnia kellett. Mivel a Fidesz-kormány 10 év alatt nem volt hajlandó egy 21- századi oktatási rendszert létrehozni, a tanároknak maguknak kell megoldaniuk a több éves hiányosságokat. 

Ezzel 1,2 millió gyerek családját szívatta meg Orbán Viktor és kormánya. 

De a magyar tanárokat kemény fából faragták. Nem hagyják, hogy kifogjon rajtuk Orbánék kőkorszaki hozzáállása, teljes csőd oktatáspolitikája.

Hazánk pedagógusai eszközök sorát vetik be, hogy gyermekeink a lehető legjobb oktatást kapják a koronavírus-járvány ideje alatt is. Van, aki vlogolni kezdett, ott mondja el tanácsait. Van, aki a fiatalok körében legnépszerűbb csatornákon igyekszik elnyerni a gyermekek figyelmét. Megint mások szinte programozóvá fejlesztették magukat, hogy a legoptimálisabb körülményeket teremtsék meg. 

Mégis, az egyik legmenőbb gesztus az a Facebook-csoport, ahol tanárok és szülők fogtak össze. 

A csoport lényeg, hogy a pedagógusok megoszthatják egymással tapasztalataikat. Ha pedig valakinek felmerülő kérdése van, szinte biztos, hogy segítséget fog kapni.

Van, hogy oktató jellegű videót osztanak meg egymással, van, hogy egy egész feladatsort elérhetővé tesznek  a csoport tagjainak. Ráadásul Nógrádi Gábor például négy könyvét ingyenesen letölthetővé tette a tanároknak és az otthon rekedt diákoknak.

Példaértékű az az összetartás, amit a magyar pedagógusok és szülők tanúsítanak. Köszönjük nekik!

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!