Párbeszéd: internethozzáférést minden magyarnak!

Párbeszéd: internethozzáférést minden magyarnak!

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy Magyarország területén minden háztartás számára ingyenesen elérhető legyen egy olyan szélessávú internetes kapcsolat, amely alkalmas otthoni munkavégzésre és tanulásra egyaránt.

 

A Párbeszéd azt javasolja a kormánynak, hogy minden magyar háztartás számára legyen hozzáférhető egy ingyenes internetes alapcsomag vezetékes, vagy vezeték nélküli hálózatokon. A szolgáltatók a javaslat értelmében adókedvezményre lennének jogosultak a biztosított ingyenes csomagok arányában - közölte Kocsis-Cake Olivio, a párt országgyűlési képviselője.

Mint ismert, a Párbeszéd 2014 óta követeli az ingyenes, mindenki számára elérhető internetet, ugyanis az internet mára alapszükségletté vált. Aki nem fér rendszeresen hozzá, az gyakorlatilag kiszorul a társadalomból. Hiánya olyan mértékű versenyhátrányt jelent az egyénnek, mintha nem tudna olvasni – nem tudja képezni magát, beszűkülnek a kommunikációs lehetőségei, nem tud boldogulni a munkaerőpiacon. Ahogy az analfabetizmus felszámolása állami feladat, amelyben szintén van elmaradás, úgy az állampolgárok internethez juttatása is az.

A koronavírus-járvány különös aktualitást ad a Párbeszéd régi követelésének, hiszen a hirtelen távoktatásba kényszerült diákok és pedagógusok, az otthonról dolgozó munkavállalók helyzete is ellehetetlenül internet hozzáférés nélkül.

A javaslattal a szélessávú internet kvázi alapjoggá válhatna, amely a koronavírus járványtól függetlenül is előfeltétele egy modern, és további fejlődésre is képes társadalomnak - írja a képviselő.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.