Páratlan páros: Rogán Mészáros Lölöhöz költözött?

Páratlan páros: Rogán Mészáros Lölöhöz költözött?

A 444 kiderítette, hol kénytelen tengetni a napjait Rogán Antal propagandaminiszter, miután felesége kiadta az útját. Úgy tűnik, Mészáros Lőrincék egyik házába költözött be.

A lap egy olvasótól kapott fülest: Rogán Antal egy II. kerületi, háromszintes házba költözhetett be a közelmúltban. Az 1913 négyzetméteres törökvészi telken sokáig egy félbehagyott építkezés volt, mostanra már az utolsó simításoknál járnak, a támfallal és a garázzsal szöszmötölnek még, de a ház már lakottnak tűnik, és van biztonsági őr is az épületnél - írja a 444.

Azt a lapnak nem sikerült kiderítenie, hogy Rogán megvette vagy kibérelte a házat.

Ahogy azt sem, hogy az egészben ő lakik-e vagy kvázi társasházról van szó. Az biztos, hogy bármelyikre futhatja neki, hiszen év elején benyújtott vagyonnyilatkozata szerint 809 millió forint megtakarítással rendelkezik, miután elvált felesésétől és eladta minden ingatlanát.

Az EzaLényeg.hu információi szerint a telken évek óta építkeztek, de csak az utóbbi 1 évben pörögtek föl az események. A környéken korábban azt beszélték, hogy a telek valamilyen módon Mészáros Lőrinc tulajdonába került, és azon luxus apartmanházat építenek eladásra.

Ezzel egybevág, amit a 444 kiderített: ők földhivatali adatokból arról értesültek, hogy az utolsó tulajdonos a Vabeko Kft., akik 2014-ben egy félbehagyott épülettel együtt vették meg a telket. Ez a cég Bernula János családi vállalkozása, az utóbbi években a Mészáros és Mészáros Kft.-vel vagyis Lőrinc strómannal üzleteltek együtt parádésan. 

Öt olyan keretmegállapodást is kötöttek 2018 június óta a Nemzeti Közművek leányvállalataival, amik bőségesen biztosítanak munkát. Ebből három tisztán a Mészáros-Vabeko párosé (9 milliárd gázelosztó vezeték építési munkáira, 16 milliárd gázhálózat rekonstrukcióra), két másikban pedig ugyan van másik cég is, de a legtöbb munkát Mészáros és Bernula viszi a 22 milliárd forintos keretből - írja a 444.

Kiemelt képünket a 444-től közbeszereztük.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Varju László: A kormány hazudott a válságkezelésről

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány hazudott a válságkezelésről, és az állami bértámogatás visszatartásával magyar munkahelyek újabb ezreit szünteti meg - mondta el online tájékoztatóján Varju László.

  • 2020.06.04

Dobrev Klára: A Fidesz olcsón árusítja ki a rabszolgává tett magyarok munkaerejét

Az Európai Bizottság elindította a második körös konzultációt az európai minimálbérről. A DK tisztességes béreket akar a magyar embereknek is.

  • 2020.06.04

Karácsony jól beolvasott a képmutatásból jeles Orbánnak

Egészen visszataszító, amikor pont az a Orbán Viktor beszél a nemzet egységéről, aki a legtöbbet tette nemzetünk szétszakításáért, és aki magyarok millióit uszítja egymás ellen.