Óriási tömegek tiltakoznak Orbánék felhatalmazási törvénye ellen

Óriási tömegek tiltakoznak Orbánék felhatalmazási törvénye ellen

A magyar társadalom megmozdult: egyre többen tiltakoznak az Orbán Viktornak teljhatalmat adó törvényjavaslat ellen. Már több mint 100 ezren írták alá az erről szóló petíciót.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a SzabadAHang csoport indított petíciót a fideszesek legújabb törvényjavaslata ellen. Ebben többek között elismert szakemberek, ügyvédek, bírók, volt ombudsmanok, korábbi miniszterek is tiltakoznak a felhatalmazási törvény elfogadása ellen.

A petícióban leírják: ezt a törvényt még a rendkívül veszélyes és beláthatatlan járványhelyzet sem indokolhatja. Elfogadhatatlan, hogy 

A felhatalmazási törvény határidő nélküli, korlátlan hatalmat készül adni egy olyan politikus kezébe, aki minden adandó alkalommal bizonyította, hogy a hatalommal gátlás nélkül visszaél, ha érdekei úgy kívánják.

Nincs megállás, folyamatosan gyűlnek az aláírások. 

A tiltakozás elindítása óta napról napra, percről percre tömegek csatlakoznak a kezdeményezéshez. A petíciót mára több mint 108 ezren írták alá.

Ez a hatalmas szám jól mutatja, hogy a magyar emberek jelentős része egyértelműen és határozottan elutasítja a felhatalmazási törvényt.

A petíciót itt lehet még aláírni!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.10

5 ok, amiért Orbán a felelős az idősotthon tömeges megfertőződéséért

A Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban két dolgot ki kell jelenteni:

     1. Orbán Viktor, nem pedig Karácsony Gergely az eset politikai felelőse,

     2. Budapest nem vált vírusgóccá, az otthon számai torzítják a statisztikát.

  • 2020.04.09

Egyre nagyobb a harc - Orbán emberei nem képesek együttműködni

Nagyon szomorú, ahogy naponta többször is egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatokat tesznek Orbán bábjai. Hát komolyan nem lehet legalább a járvány idejére összefogni?

  • 2020.04.09

Orbán két pénzügyese még a járvány idejére sem képes együttműködni

Orbán igazán rászólhatna az embereire, hogy legalább a koronavírus-járvány idejére próbáljanak már meg együttműködni. Egy egész ország sorsa múlik ezen!