Orbán példát vehetne róla: Kozármislenyben bárki teszteltetheti magát

Orbán példát vehetne róla: Kozármislenyben bárki teszteltetheti magát

Egy 5800 lakosú, baranyai kisvárosban önkormányzati kezdeményezésre, önkormányzati szervezésben és önkormányzati támogatással tesztelik a helyieket koronavírusra. Céljuk, hogy az esetleges fertőzöttek ne adják tovább a betegséget, és hogy a bizonyítottan egészséges emberek minél hamarabb visszatérhessenek a munkába.

Mint korábban megírtuk, Kozármislenyben az önkormányzat támogatásával végeztethetik el a koronavírus tesztet a helyi lakosok. A HVG most videó-összeállítást készített a hétvégi tesztelésről.

Dr. Bíró Károly a település független polgármestere és a közgyűlés úgy döntött, hogy megteremtik az embereknek a lehetőséget, hogy teszteltethessék magukat.
  • Egyelőre 2000 db tesztet rendelt a város.
  • A tesztelést védőfelszerelést viselő személyzet végzi a helyi sportcsarnokban.
  • 15 perces időközönként, előre egyeztetett időpontra érkeznek az emberek.
  • A gyorstesztek eredményeit 15-20 perc múlva megküldik a pácienseknek.
  • Az összes önkormányzati dolgozót ingyenesen tesztelik.

Kozármisleny példája is jól mutatja, hogy az embereknek lenne igényük a tesztelésre. Miért nem látja be ezt a kormány?

A Kozármislenyi önkormányzat eddig 10 millió forintot költött a tesztelésre. Az város nem ingyen, de önkormányzati támogatással fejenként 6800 Ft-ért kínálja a tesztelést a helyieknek. Ha egy alig több, mint 5000 fős településnek sikerült jó árakat kialkudni a tesztek forgalmazóival, akkor milyen árat tudna kialkudni Orbán? Ha akarna persze.

Ha a Fidesz-kormány nem bünteti az önkormányzatokat az Orbán féle megszorítócsomaggal, akkor akár 2500 Ft-ért is megcsinálhatták volna egy tesztet. A polgármester beszélt a járvány miatti gazdasági nehézségekről.

25 millió forint negatív a költségvetésünkben a gépjárműadó elvonása. Ez mindenképpen hiányozni fog. Bizonyos fejlesztéseket el fog csúsztatni legalább egy évvel a városban.

Az önkormányzatokat általában sújtja még az iparűzési adó kiesése is. Ez Kozármisleny esetében sincs másképp.

Az első volt, aki a várossal a rossz hírt közölte, az a helyi futballcsapatnak a tulajdonosa, aki jelezte, hogy ő nem hajlandó bérleti díjat fizetni a stadion után.

A tesztelés amiatt is fontos, hogy a település minél inkább enyhíteni tudja a járvány okozta gazdasági problémákat. Igény esetén a kozármislenyi munkáltatók alkalmazottainak is szerveznek tesztelést.

"Ezzel elő tudjuk segíteni, hogy minél többen, minél hamarabb visszaálljanak a munka világába."

A kormány ezzel szemben nem teszteltet széles körben. Egyszerűen lazítani kívánják a korlátozásokat, miközben nem tudjuk pontosan mekkora a fertőzöttek száma az országban. Szerencsére Bíró Károly, a kisváros polgármestere másként gondolkodik, mint a miniszterelnök. Ezt elárulják szavai és tettei is.

"Ahogy mondtam, ez egy prioritás most Kozármislenyben, a védekezés. És mindannyiunk egészsége, ez a legfontosabb. És minden más majd csak ez után következik."
Egyébként Kozármislenyben mindkét gyermekorvosi rendelést az iráni születésű, Dr. Khezri Seddiq látja el. Ahogy a Fidesz-kormány gyűlölködő propaganda médiája mondaná, egy migráns. A magyar orvosok meg annyira nincsenek megfizetve, hogy inkább elmentek migránsnak nyugatra. Köszönjük Dr. Seddiqnek, hogy a magyarországi állapotok ellenére ő még itt maradt!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.