Orbán minden diákot megszívat az új NAT-tal

Orbán minden diákot megszívat az új NAT-tal

Keményen nekiment Orbán új Nemzeti alaptantervének a Pedagógusok Szakszervezete is. Rég volt akkora egyetértés szakmai szervezetek között, mint a NAT-tal szembeni kiállás ügyében. 

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) is súlyos kifogásai vannak az új Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban.

PSZ: Törvénysértést követett el a kormány.

A szakszervezet korábbi sajtótájékoztatóján Totyik Tamás, a PSZ egyik alelnöke úgy nyilatkozott, mulasztásos törvénysértést követett el a kormány. Az oktatásért felelős miniszternek ugyanis rendszeresen, de legalább ötévente értékelnie kell az alaptantervről szóló tapasztalatokat, ez azonban elmaradt. Azt mondta: nem tudják megmagyarázni, hogy miért, milyen elvek alapján volt szükség a Nat módosítására.

A PSZ kijelentette, hogy a követelményrendszer legalább harmadát el kell hagyni, csökkentve a tanulói terheket. Minden negyedik gyermek funkcionális analfabéta. Őket kellene felzárkóztatni az arról szóló vita helyett, hogy kit legyen kötelező olvasni. A legfontosabb, hogy olvassanak a fiatalok.

Annak a kapkodásnak, amit Orbán és csicskái produkálnak, leginkább a tanulók és a pedagógusok lesznek az áldozatai.

A PSZ közleményéből ráadásul az is kiderült, hogy hiába kötöttek stratégiai megállapodást az Emmi-vel. A megeggyezés ellenére sem kapták meg a Nemzeti alaptanterv legutóbbi koncepcióját.

Ennyit ér a fideszesek szava!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.