Orbán legnagyobb hazugságai az évértékelőjében

Orbán legnagyobb hazugságai az évértékelőjében

Orbán Viktor ma tartotta legnagyobb csicskái társaságában szokásos évértékelő hazugságcunamiját. Ahogy minden évben, úgy idén sem beszélt a magyar embereket leginkább érintő kérdésekről, vagy ha szóba is hozta, akkor csak átlátszó hazugságokra futotta.

A felcsúti miniszterelnök nagyon hosszan próbálta hitegetni az arra fogékonyakat arról, mekkora siker az elmúlt 10 éves "kormányzásuk". Mi az Ez a Lényegnél figyelemmel követtük ezt az átlátszó hazugságözönt és összeszedtük Orbán legnagyobb ferdítéseit. Volt bőven. 

Orbánt nem érdekli az egészségügy helyzete.

Évértékelő sajtótájékoztatóján beszélt egy kicsit az egészségügy siralmas állapotáról Orbán, -erről itt írtunk részletesen- mai évértékelőjén azonban már ennyire sem futotta. Nem beszélt az orvosok és ápolók elvándorlásáról, az egészségügyi intézményekben uralkodó háborús állapotokról és a pénzhiányról sem. 

Nem érdekli a rekord gyenge forint.

Nem meglepő, de Orbán olyannyira szégyelli az, hogy a forint gyengesége napról-napra rekordokat döntöget, hogy egy szót sem szólt róla évértékelőjében. Pedig neki és hű alattvalójának, a szuperalkalmatlan Matolcsynak köszönhető, hogy a napokban már 340 forintot is elért egy euró.

Nem érdekli a pedagógusok NAT-ellenes fellépése.

Üres lózungokat mondott arról, hogy meg kell becsülni a pedagógusokat, de konkrétumokat persze már nem futotta. Tisztán látszik, hogy Orbán és rezsimje egyáltalán nem foglalkozik sem a tanárok alacsony fizetésével, sem azzal, hogy a pedagógusok egyöntetűen utasítják el a teljesen elhibázott új Nemzeti alaptantervet. Ha valóban megbecsülnék a pedagógusokat, meghallgatnák a véleményüket a NAT-ról!

 

Nem érdekli a valódi klímavédelem sem.

Látszik, hogy Orbán végre észrevette a társadalom elvárását, és szóba hozta a klímavédelmet. Azonban az is látszik, hogy a fideszeseket a klímavédelemben is csak a lopás érdekli. Orbán akciótervének része, hogy tíz év alatt meghatszorozzák a naperőművek kapacitását. Ez szép és jó, csak azt valahogy elfelejti, hogy a szintén nagyon fontos megújuló erőművek, a szélerőművek lértesítését ellehetetlenítették. Tehát csak a Tiborcz-féle strómanokat gazdagító naperőművekbe ölnek pénzt. 

 

Nem beszélt arról, miért akarják végképp felszámolni a bíróságok függetlenségét.

A beharangozott Nemzeti Konzultációval Orbánék mocskos uszítása a cigányság és a bírók ellen csúcsra ért. Évértékelője alkalmat adott volna arra, hogy bevallja: rasszista gyűlöletkeltésükkel csak szavazatokat akarnak szerezni.

Ehhez azonban sajnos gyáva a miniszterelnök. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.06

Bajnai: ha nincs jó válságkezelés, évtizedekig gondban leszünk

Magyarország korábbi miniszterelnöke 2009-ben sikeresen hárította el az államcsődöt, és tette növekedési pályára az országot. Most a koronavírus-járvány okozta válságról osztja meg a véleményét.

  • 2020.04.06

Fekete-Győr megmutatta Orbánnak, honnan tudna 1349 milliárdot szerezni

A Momentum elnöke összeszedett néhány beruházást, melytől elvonva a pénzt, a magyar emberek több mint ezer milliárd forinthoz jutnának a járvány elleni küzdelemhez. 

  • 2020.04.06

A Párbeszéd az Európai Bizottsághoz fordul a felhatalmazási törvény miatt

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója panasszal fordul az Európai Bizottsághoz. Szerintük ugyanis a felhatalmazási törvény rendelkezései az Európai Unió jogát is több ponton sértik.