Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Az EGT/Norvég Alapokról készült friss kiadvány szerint a finanszírozásra kijelölt 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amely 2014 óta nem jutott támogatáshoz - írta a Népszava.

Magyarország sem az EGT Alap 109 millió eurójából, sem a Norvég Alap 105,7 milliójából nem kapott egy centet sem, vagyis összességében több mint 214 millió eurót buktunk azért, mert Orbán Viktor felcsúti futballhuligán ki akarja nyírni a magyar civil szervezeteket.

Ez 73 973 082 604 forint.

Nem véletlen.

Az alapok kiemelten az alapvető jogok és a jogállam tiszteletben tartásának elősegítését, a civil szféra erősítését pénzelik, amely célok Orbán illiberális rendszere számára nemcsak értéktelenek, de veszélyesek is. Orbán minden lépéséből látszik, hogy nem a szabad európai demokrácia, hanem a török féldiktatúra a példa számára.

Vagyis: inkább ne legyen lé, ha abból a szabadságot támogatnák.

A másik olvasata a dolognak, hogy Orbán inkább lemond a pénzekről, ha azt nem az általa gründolt álcivil szervezetek költhetik el Békemenetre, és játszhatják át Mészáros Lőrinc főstróman és társai javára.

Vagyis: ha nem lehet az övé a lóvé, ne legyen inkább senkié!

(VIA)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.27

A Fidesz járványkezelése megbukott: hamarosan kinyithatják a mobil járványkórházat

Ebből is látszik, mennyire dilettáns a Fidesz védekezése.

  • 2020.09.27

Bánki Erik (Fidesz) személyesen irányíthatta a választási csalást Mohácson

Lapunk birtokába került egy felvétel, amin látszik, hogy a fideszes Bánki Erik személyesen intézkedik a mohácsi időközi polgármester választás helyszínén, ahol információink szerint két nap alatt a második választási csalást követi el a Fidesz.

  • 2020.09.27

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

Profi biztonsági kamerákat szereltek fel a második kerületi luxusvilla bejáratához, ahol Rogán Antal propagandaminiszter lakik. A forgatható kamerák az utcát is figyelni tudják.