Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Orbán ellen fordult a Fidesz a tanárok fizetése miatt?

Hétpárti egyeztetés után Gulyás Gergely kijelentette: hétfőtől bezárhatják az iskolákat, a tanárok nem maradnak pénzük nélkül. Orbán alul maradt a pártjával szemben, a Fidesz ellene fordulhatott.

Ma délután meglepő módon a Fidesz hajlandó volt egyeztetni az ellenzéki pártokkal. Tíz éve semmilyen ügyben nem történt ilyen. Nagy lehet a káosz a soraikban, ha koronavírus ennyire össze tudta zavarni őket.

Határozott döntés még nem született, de valószínű, hogy hétfőtől nem nyitnak ki az általános és középiskolák sem. Erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatott.

A Fidesz frakció sem értett egyet Orbán hülyeségével. A tanároknak nem kell fizetés nélküli szabadságra menni.

A iskolák tanárai a bezárás idején fizetésüknek megfelelő távolléti díjban fognak részesülni. A 24 órán belül várható döntés egyaránt vonatkozik az állami és az egyházi iskolákra. A megoldás technikai részletein még dolgoznak, de valószínűleg a tavaszi szünetet fogják előre hozni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.03

Müller: a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető

Továbbra is kerülni kell a vírus átadásának lehetőségét, ezért maradjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján.

  • 2020.04.03

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Tordai Bence szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nem a gazdaságot, hanem az embereket kellene megmentenie.

  • 2020.04.03

DK: azonnal fizessék ki az egészségügyi dolgozóknak megígért pluszjuttatást!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fizesse ki az egészségügyi dolgozóknak megígért ötszázezer forintos pluszjuttatást.