Orbán egy országot fenyegetett meg az évértékelőjén megjelenő katonákkal

Orbán egy országot fenyegetett meg az évértékelőjén megjelenő katonákkal

Orbán igazi putyinistához méltón erőt próbál demonstrálni azzal, hogy katonákat vezényeltetett saját évértékelőjére. Ráadásul valószínűleg törvénysértő módon. 

Orbán hazugságokkal teli évértékelőjének egyik meglepő pillanata volt, amikor a közönség soraiban katonai egyenruhában lehetett észrevenni egy altábornagyot, a magyar Honvédség parancsnokát, annak helyettesét, a Magyar Honvédelmi Parancsnokság törzsfőnökét és több más nyugalmazott hadvezetőt is. Orbán beszédében még utalt is arra, hogy ők invitálták a katonákat. 

Ilyen egy demokráciában nem történhetne meg!

A Népszava keddi cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy az 1993-as honvédelmi törvény szigorúan tiltja, hogy katona pártrendezvényen egyenruhát viseljen. Márpedig a felcsúti miniszterelnök évértékelője a Fidesz pártalapítványának rendezvénye.  

A rendszerváltás óta először voltak pártrendezvényen egyenruhás tisztek.

Ezt a törvényt csak úgy lehet kijátszani, ha a katona engedélyt kap az állományilletékes parancsnoktól ad, illetve ha olyankor a katonai szervezetet hivatalosan képviseli.

Azonban a Honvédelmi Minisztérium szerint az évértékelő nem pártrendezvény. Ez arra enged következtetni, hogy nem csak erkölcsileg, de  jogilag sem volt elfogadható a katonák jelenléte. 

De mi másért rendelt volna saját évértékelőjére katonákat Orbán, ha nem azért, hogy erőt fitogtasson és félelmet keltsen?

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.06

Mégiscsak börtönben végezheti Boldog István!

Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn délután, így nincs akadálya az uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indul nyomozás lefolytatásának - írja a 444.

  • 2020.04.06

Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Varju László online sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja azt javasolja a kormánynak, hogy a koronavírus-járványra tekintettel adjon 10 és 50 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítést az öregségi nyugdíjban és szolgálati járadékban részesülőknek.

  • 2020.04.06

A Fidesz akadályozza, hogy az EU segítsen hazánknak!

A Fidesz egyszerűen akadályozni akarja az Európai Parlament működését, hogy folytatni tudja az EU-ellenes propagandát - írja közösségi oldalán Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.