Orbán: a papoknak lesz pénz, a tanároknak nem lesz

Orbán: a papoknak lesz pénz, a tanároknak nem lesz

Orbán Viktor a tanároknak nem adna fizetést a járvány miatt, de az Esztergom Budapesti Főegyházmegye azonnali hatállyal 1,95 milliárd forintot fog kap az államtól.

Újabb kétmilliárd forint jut a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésére - írja a 444 a Magyar Közlönyben megjelentekre hivatkozva. A tervek szerint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 13-20. között zajlik majd Budapesten, többek között az új Puskás Stadionban. A világkongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

Vagyis a világ egyik leggazdagabb szervezete, a katolikus egyház milliárdokat kaphat a koronavírus-járvány kellős közepén, közben az amúgy is éhbérért dolgozó pedagógusoknak még fizetést sem adna a kormány. Ez Orbán Viktor Magyarországa. Micsoda szívtelen és pofátlan hozzáállás ez!

Korábbi számítások szerint a konferencia a magyar embereknek 30 milliárd forint körüli összegbe kerül, amit Orbán és Semjén állami támogatásként ajándékoznak a katolikusoknak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.