Nem lennénk most Habony Árpád: a macedón hatóságok nyomoznak utána

Nem lennénk most Habony Árpád: a macedón hatóságok nyomoznak utána

Észak-Macedóniában gyanússá váltak a magyar kormánypárti média befektetései: az ország Pénzügyi Rendőrsége közel egymilliárd forintnyi gyanús pénzmozgásra talált magyar hátterű médiacégeknél.

Iszonyú lehet most fideszes médiagurunak lenni. A magyar hatóságok helyett macedón rendőrök és oknyomozó újságírók buktatták le a simlis pénzmozgások irányítóit.

Habony haverja a kulcsfigura

444-en megjelent írás szerint a macedón pénzügyminisztérium alá tartozó hatóság Schatz Péter szlovén és macedón cégei közötti nagyértékű átutalásokat vizsgált. Schatz a Ripost bulvárlap társalapítója, Habony Árpád volt üzlettársa és 2017 óta a kormánypárti média balkáni térhódításának egyik kulcsfigurája.

Hova és kihez vándorolhattak ezek a pénzek? 

A vizsgálat eredményeit összefoglaló dokumentum szerint Schatz szlovéniai Ripostja 2017 augusztusa és 2019 februárja között összesen 2,85 millió eurót utalt a macedóniai Target Media nevű cégnek, amely szintén Schatz tulajdonában áll.

A Pénzügyi Rendőrség vezetője szerint a pénz Magyarországról érkezett, és balkáni médiafinanszírozásra használták fel

A Pénzügyi Rendőrség szerint Schatz két cége közötti kifizetések olyan számlák alapján történtek, amelyek nem takarnak valódi tevékenységet, és „a pénzmosás bűncselekmény egyes elemeinek elkövetésére utalnak”

Ígérjük, lesz folytatás! Most viszont felsorolnánk néhány fontos kulcsszót:

Mészáros, Tiborcz, pénzmozgás, Habony, Orbán, Gruevszki, korrupció és ami a legfontosabb:

BUKÁS!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.03

Müller: a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető

Továbbra is kerülni kell a vírus átadásának lehetőségét, ezért maradjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján.

  • 2020.04.03

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Tordai Bence szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nem a gazdaságot, hanem az embereket kellene megmentenie.

  • 2020.04.03

DK: azonnal fizessék ki az egészségügyi dolgozóknak megígért pluszjuttatást!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fizesse ki az egészségügyi dolgozóknak megígért ötszázezer forintos pluszjuttatást.