Nem voltak könnyűek a töri érettségi feladatai

Nem voltak könnyűek a töri érettségi feladatai

Az antik kultúrával, középkori céhekkel és Mátyás külpolitikájával kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében - írja az Eduline.

Nem egyszerűek az első feladatrészben szereplő kérdések a szaktanár szerint. Külön feladat foglalkozik a Numerus clausus-szal és törvény elfogadása előtti vitával. Az Eduline által megkérdezett szaktanár szerint ezek között van olyan feladatrész is, amit emelt szinten nagyobb eséllyel lett volna kérdés, mint középszinten. Szerinte alaposan el kell olvasni a feladatokat és a részkérdések megválaszolása okozhat némi fejtörést, mivel nagyon részletekbe menő választ várnak a vizsgázóktól.

Részletesen itt olvashatunk a történelem érettségiről.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.