MSZP: vissza kell állítani az egészségbiztosítási felügyeletet

MSZP: vissza kell állítani az egészségbiztosítási felügyeletet

Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek ennek érdekében.

A 2010 után megszüntetett egészségbiztosítási felügyelet visszaállítását szorgalmazza az MSZP, erről Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Elmondta, országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek, mert szerinte jelenleg nem biztosított a betegek jogainak védelme. A javaslatban azt kezdeményezi, hogy a kormány hozza meg a szükséges intézkedéseket.

Emlékeztetett arra, hogy a felügyelet vizsgálta ki a betegeket ért jogsértéseket, emellett nyilvánosságra hozta a várólistákat, a kórházak minőségi mutatóit, elemzéseket készített. Bangóné Borbély Ildikó megjegyezte, az ombudsman 2012-es vizsgálata is megállapította, hogy a felügyelet megszüntetésével Magyarországon nem lehet többé a betegjogok védelméről beszélni.

Ma Magyarországon nem biztosított az emberek azon joga sem, hogy megfelelő egészségügyi ellátáshoz jussanak - mondta Bangóné Borbély Ildikó.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.