MSZP: Mindennél fontosabb az emberi élet védelme

MSZP: Mindennél fontosabb az emberi élet védelme

A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az emberi élet védelme, a tanárok és a diákok egészségének védelme. Hatalmas felelőssége van most a kormánynak- írja közleményében a Magyar Szocialista Párt.

Hétfő reggel több tízezer diák és több ezer tanár részvételével megkezdődtek az érettségi vizsgák. A jelenlegi helyzetben a legfontosabb az emberi élet védelme, a tanárok és a diákok egészségének védelme, ezért az MSZP már korábban is azt javasolta, hogy a járványügyi helyzettől függően a kormánynak az A terv mellett legyen B terve is az érettségi lebonyolítására.

A következő két hétben hatalmas felelőssége van a kormánynak. Nem késlekedhet meghozni a szükséges intézkedéseket abban az esetben, ha a járvány tetőzése valóban erre az időszakra esne, ahogyan azt a miniszterelnök korábban bejelentette.

Folyamatosan értékelni kell a járványügyi helyzetet és alkalmazkodni kell hozzá. A mostani szabályok és előírások nincsenek kőbe vésve, megváltoztathatók. Azonban minden döntésnél csakis egyetlen szempont lehet meghatározó: az érettségizők és a vizsga lebonyolításában résztvevők egészségének a védelme.

A diákok, a szülők és a tanárok érdekében az MSZP elvárja, hogy késlekedés nélkül és felelősségteljesen járjon el a kormány az érettségi lebonyolításának ideje alatt ebben a nem mindennapi helyzetben.
 
(MTI - OS)
 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.