MSZP: már a szakképzésben tanítsák a munkavállalói jogokat!

MSZP: már a szakképzésben tanítsák a munkavállalói jogokat!

Az MSZP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezi, hogy a szakképző intézményekben kötelezően tanítsák a munkavállalói jogokat - közölte Komjáthy Imre, az MSZP alelnöke.

politikus azzal indokolt: ma Magyarországon sok munkavállaló nincs tisztában a jogaival, így például a felmondás vagy a bérfizetés szabályaival. Ugyanakkor - folytatta - ha kötelezővé teszik Magyarországon a munkavállalói jogokkal kapcsolatos alapismeretek tanítását a szakképzésben, akkor legalább a következő generáció képes lesz arra, hogy megvédje magát a munkáltatókkal szemben.

Hangsúlyozta: a munkavállalókat az védi meg, ha egységet alkotnak, szakszervezetet alakítanak, hiszen ha van szakszervezet, akkor van "bérharc" és munkavédelmi ellenőrzés is. Az MSZP következetesen harcol azért, hogy érvényesüljenek a szakszervezetek és a munkavállalók jogai - tette hozzá a politikus, megjegyezve, hogy ez a kezdeményezés is szakszervezeti javaslatra jött létre.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.