MSZP: fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat

MSZP: fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat

Fel kellene függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat a járvány idejére - erről Korózs Lajos (MSZP), az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke beszélt sajtótájékoztatóján.

Korózs Lajos közölte: pártjának számos javaslata van, ezek között szerepel a nyugdíjprémium kifizetése és visszamenőleges nyugdíjemelés.

Az MSZP szerint erősíteni kell a házi segítségnyújtás és a szociális ellátás területét, a falu- és tanyagondnoki szolgálatot. Úgy vélik, a postai sárga csekkes fizetéseket is fel kell függeszteni a járvány végéig.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese arról beszélt, hogy fel kell függeszteni az ingatlanokkal kapcsolatos végrehajtásokat. Tekintettel arra, hogy a bíróságokon ítélkezési szünetet rendeltek el, így az adósok nem tudnak élni a jogorvoslat lehetőségével.

Másik javaslatuk szerint hiteltörlesztési moratóriumot kell a családokra is kiterjeszteni, így aki nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, annak ne legyenek negatív következményei.

MTI

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.03

Müller: a tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető

Továbbra is kerülni kell a vírus átadásának lehetőségét, ezért maradjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján.

  • 2020.04.03

A Párbeszéd válságkezelő alapjövedelem bevezetését javasolja

Tordai Bence szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nem a gazdaságot, hanem az embereket kellene megmentenie.

  • 2020.04.03

DK: azonnal fizessék ki az egészségügyi dolgozóknak megígért pluszjuttatást!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal fizesse ki az egészségügyi dolgozóknak megígért ötszázezer forintos pluszjuttatást.