Merkely: nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni

Merkely: nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni

Tankönyvi értelemben már nincs járvány, de a járványveszély megmaradt - mondta el a HVG-nak a Semmelweis Egyetem rektora.


A budapestiek közt a legalacsonyabb a részvételi hajlandóság a múlt héten indult országos koronavírus-szűrésen, míg a tesztre kiválasztott vidékiek 70 százaléka, addig a pestiek 32, a budaiak 53 százaléka jelent eddig meg a vizsgálaton - mondta Merkely Béla. Szerinte a korlátozó intézkedések fokozatos feloldásához is elengedhetetlen látni a fővárosi eredményeket. Hozzátette: csakis fokozatosan és körültekintően történhet a lazítás, a távolságtartás továbbra is szükséges, a maszkviselést kötelezővé kellene tenni. 

Bár az látszik, hogy a fertőzöttek felét az idősotthonok lakói, illetve az egészségügyi dolgozók teszik ki, a koronavírust bárhol el lehet kapni. Nem dübörög a járvány, de a vírustól még nem tudtunk megszabadulni.

Tankönyvi értelemben járvány már nincs, de a járványveszély megmaradt - mondta el Merkely Béla.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.