Megkezdte működését a miskolci járványkórház

Megkezdte működését a miskolci járványkórház

Hétfőn kezdte meg működését az ország vélhetően legnagyobb járványkórháza Miskolcon. 

A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház tagintézményét, a Semmelweis Tagkórházat pár nap alatt teljesen kiürítették.

A megyei kórházba költöztették az ott működő szülésetet (is), a lakók pedig attól tartanak ez már az egészségügyi vészhelyzet után is gy marad - írta meg az Országszerte Átlátszó.

Az ország legnagyobb kórházának (3500 ágy), a miskolci a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház egyik részlegében, a Semmelweis Tagkórházban lesz az ország talán a legnagyobb járványkórháza.

Európai szinten is rekordidőnek számít a 840 ágyas tagintézmény kiürítése. Az átalakításról szóló közleményt március 17-én adták ki, március 23-án pedig már életbe is lépett az új rendszer.

Vannak olyan részlegek, amelyek működése szünetel, a fontosabbak visznont átkerültek a Megyeibe, valamint egy másik tagkórházba.

A kórház által kiadott közlemény alapján ezzel az a fő cél, hogy legyen külön egy olyan intézmény, ahol csak a COVID-19 fertőzött betegekkel foglalkoznak, így nem veszélyeztetik más betegek gyógyítását és életét. 

Azért erre a tagintézményre esett a választás, mert “az elsődleges ellátóhelyek, amelyek a lélegeztetést igénylő betegek fogadásához, illetve a koronavírus fertőzöttek és fertőzés gyanús betegek izolációjához szükségesek, már rendelkezésre állnak. Az intézmény rendelkezik a biztonságos ellátáshoz szükséges humán erőforrással, fogyóeszközzel, és gép-műszer parkkal, valamint a betegellátáshoz szükséges anyagi források is rendelkezésünkre állnak” - olvasható a kórház közleményében. 

A miskolci lakosok jelentős része azonban elkezdett aggódni.

Egyrészről azért, mert egy ilyesfajta kórház van a közelükben, másrészről azért,mert attól tartanak, a szülészet nem fog később visszaköltözni. A szakemberek azonban felhívták a figyelmüket arra, hogy nagyon szerencsés helyzetben vannak, hiszen megbetegedés esetén, egy helybéli, nagyon jól felszerelt intézményben kaphatnak ellátást.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.