Matolcsy nem merte beengedni a Párbeszéd képviselőit

Matolcsy nem merte beengedni a Párbeszéd képviselőit

A bukott pénzügyminiszter, az immár jegybankelnökként is leszerepelt Matolcsy György nem tette lehetővé, hogy országgyűlési képviselők ellenőrizzék az általa bitorolt intézményt.

Mellár Tamás és Tordai Bence a Párbeszédtől fel szerették volna keresni a jegybankot, hogy megkérdezzék meddig szeretnék még inflálni a forintot.

Nem akartak úgy járni, mint azok a munkájukat végző ellenzéki képviselők, akiket köztévének csúfolt hazugsággyár őrei dobtak ki központi utasításra, úgyhogy bejelentkeztek.

Február 7-én küldött levelükre csaknem két hétig nem érkezett válasz. Matolcsy végül válaszolt nekik, de a látogatásba nem egyezett bele.

Ugyan azt nem tagadta, hogy törvényileg a képviselőknek elvileg joga van ellenőrizniük a jegybank, mint közintézmény munkáját, de az épületbe nem engedi be őket. Szerinte elégséges, ha a írásban válaszolnak az ellenzékiek kérdéseire.

A Párbeszéd két embere nem illetődött meg, hanem méltó választ küldött a Orbán bennfentes brókerének.
Tisztelt Matolcsy úr! Bár nehezen értjük, hogy néhány dokumentum elolvasása és főosztályvezetőkkel megejtendő, félórás beszélgetés milyen sérelmet okozna a rendeltetésszerű működésben, reakcióját megértjük, hiszen lassan semmire sem sikerül értelmes választ adnia. Az infláció és az euróárfolyam ön fölött is elszállt, ahogyan az idő is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.06

Bajnai: ha nincs jó válságkezelés, évtizedekig gondban leszünk

Magyarország korábbi miniszterelnöke 2009-ben sikeresen hárította el az államcsődöt, és tette növekedési pályára az országot. Most a koronavírus-járvány okozta válságról osztja meg a véleményét.

  • 2020.04.06

Fekete-Győr megmutatta Orbánnak, honnan tudna 1349 milliárdot szerezni

A Momentum elnöke összeszedett néhány beruházást, melytől elvonva a pénzt, a magyar emberek több mint ezer milliárd forinthoz jutnának a járvány elleni küzdelemhez. 

  • 2020.04.06

A Párbeszéd az Európai Bizottsághoz fordul a felhatalmazási törvény miatt

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és Jávor Benedek, a Párbeszéd uniós tanácsadója panasszal fordul az Európai Bizottsághoz. Szerintük ugyanis a felhatalmazási törvény rendelkezései az Európai Unió jogát is több ponton sértik.