Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Orbán volt iskolája is tiltakozik a fideszes NAT ellen

Minden bizonnyal szégyellik Székesfehérváron, hogy oda járt gimnáziumba a felcsúti miniszterelnök.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára is tiltakozik a Nemzeti alaptanterv ellen – írta meg az Index. Nem mellékes, hogy ez az a gimnázium, ahova Orbán Viktor és Simicska Lajos is járt. 

A tiltakozó tanárok elutasítják a NAT 2020 szeptemberében történő bevezetését. Elmaradt ugyanis az érdemi társadalmi vita, a szakmai egyeztetés a gyakorló pedagógusokkal és a szakmai szervezetekkel is. 

Ez a NAT egyáltalán nem gyerekbarát.

Minimális teret ad a tanári szabadságnak és a tanulók kezdeményezéseinek, a helyi sajátosságoknak. Csökkenti az intézményben eddig előnyben részesített természettudományos tárgyak szerepét, megbecsültségét. Tovább növeli az oktatás résztvevőinek terheit.

a kötelezően előírt tartalmi elemeivel, elavult szemléletével korszerűtlen; nem ad időt a felfedezésre, megbeszélésre, elmélyülésre, a kritikus gondolkodásra, az egyéni igények figyelembe vételére,
Nyílt levelükben felszólítják az Emmi-t és a kormányt, hogy álljanak el az új Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetésétől, kezdjenek társadalmi egyeztetésbe egy jobb tanterv elkészítéséhez.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.06

Egyszeri nyugdíj-kiegészítést követel a DK

Varju László online sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja azt javasolja a kormánynak, hogy a koronavírus-járványra tekintettel adjon 10 és 50 ezer forintos egyszeri nyugdíj-kiegészítést az öregségi nyugdíjban és szolgálati járadékban részesülőknek.

  • 2020.04.06

A Fidesz akadályozza, hogy az EU segítsen hazánknak!

A Fidesz egyszerűen akadályozni akarja az Európai Parlament működését, hogy folytatni tudja az EU-ellenes propagandát - írja közösségi oldalán Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

  • 2020.04.06

Kevesli a gazdaságvédelmi intézkedéseket az ellenzék

Az MSZP, a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum közösen tartott sajtótájékoztatót. Az ellenzéki pártok egységesen bírálták, kevésnek és gyengének nevezték a kormány eddigi, a koronavírus-járvány elleni fellépést szolgáló gazdaságvédelmi intézkedéseit.