Már biztos: A ferihegyi repteret is lezárják

Már biztos: A ferihegyi repteret is lezárják

Bebizonyosodott: a korábban bejelentett határzár a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is érinti.

Ahogy azt korábban már megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette: lezárják a határokat, az élelmiszerboltok és patikák kivételével a boltok csak 15 óráig lehetnek nyitva, a szórakozóhelyek pedig egyáltalán nem nyitnak ki.

Az azonban nem lett tisztázva, a határzár a repülőtereket is érinti-e.

A Parlament azonnali kérdések órájában Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője ezt megkérdezte a kormánytól -írta meg a HVG. Nagy István agrárminiszter Kunhalmi kérdésére megerősítette, hogy lezárják a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret is.

Az intézkedés éjféltől lép életbe.

Az még nem világos, a gyakorlatban hogyan fog kinézni a repülőtér lezárása. Mi történik például azokkal a külföldiekkel, akik a gépekre még felfértek, de leszállni már csak éjfél után tudtak Budapesten. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.