LMP: válságkezelésre kell átirányítani az uniós forrásokat!

LMP: válságkezelésre kell átirányítani az uniós forrásokat!

Az LMP társelnöke szerint a koronavírus-járvány okozta válság kezelésre kellene átcsoportosítani az európai uniós forrásokat.

Kendernay János szerdai online sajtótájékoztatóján közölte: mintegy 2000 milliárd forintnyi forrás átcsoportosítására lenne lehetőség, amelyből szerint a leginkább rászorulókat, elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat és foglalkoztatottjaikat kellene segíteni. Megjegyezte, ez az összeg még növekszik is a forint gyengülése miatt.

Semmi nem lehet fontosabb a munkahelyek megőrzésénél - fogalmazott, rámutatva: számos ország a szociális szempontokat helyezi most előtérbe. Magyarországon azonban nem működik a szociális piacgazdaság, "csak a zsákmányszerzésre épülő gazdaságpolitika" - fogalmazott.

Az Európai Bizottság nem tud "pénzt nyomtatni" és pluszforrásokat biztosítani, mert arról a tagállamok már döntöttek a hétéves költségvetés elfogadásakor. Azt azonban lehetővé tette a testület a tagállamoknak, hogy a még fel nem használt összegeket a válság kezelésére csoportosítsák át.

A kormány ennek ellenére nem ezt teszi - kifogásolta az LMP-s politikus-, hanem folytatja a támogatások eddig is sokat bírált felhasználásának gyakorlatát.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

MSZP: 46000 magyar hal meg évente, mert rossz az egészségügy

Az újjáépítés helyett a fideszes oligarchák költségvetését nyújtotta be javaslatként a kormány a törvényhozásnak - mondta online sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke.

  • 2020.06.05

Szégyen: Orbán már megint egy diktátornak puncsol

A felcsúti miniszterelnök nem bír leállni. Most épp a fehérorosz diktátorhoz dörgölőzik, ezzel szégyent hoz Magyarországra. Megint. 

  • 2020.06.05

Új Simicska: 24 milliárdot keresett Szíjj László

157 milliárd forint értékben értékesítette szolgáltatásait tavaly Szijj László cége. Ez szinte kizárólag állami megrendelésekből származik. Üzemi eredményük 31,5 milliárd volt.