LMP: nem dőlt el, hány listával indul az ellenzék 2022-ben

LMP: nem dőlt el, hány listával indul az ellenzék 2022-ben

Abban egyetértés van az ellenzéki pártok között, hogy a 2022-es országgyűlési választáson minden egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki jelöltet kell állítani a kormánypártival szemben, az azonban a készülő kormányprogramok összehangolhatóságától függ, hogy közös listán indulnak-e az ellenzéki pártok - mondta keddi sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.

A politikus közölte, két kihívás előtt áll az ellenzék: le kell váltania a kormányt 2022-ben, és egy olyan kormányprogramot kell alkotnia, amely egy igazságos és fenntartható társadalmat eredményez.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta: egyetlen közös lista akkor lehetséges, ha az ellenzéki pártok meg tudnak egyezni a kormányprogramban. Ez nem lesz egyszerű, hiszen soha nem látott kihívásokra kell választ adni, a többi között a klímaválságra - tette hozzá.

Úgy folytatta, számolni kell például azzal, hogy az ország nem lesz képes 20 millió ember számára élelmiszert termelni, csupán saját lakosságát tudja majd ellátni. Az elsivatagosodás, az aszály, a természeti értékek vesztése is fenyeget - mondta.

Szerinte egyre nagyobb igény van arra, hogy a társadalmi igazságtalansághoz, a migrációhoz, a demokráciadeficithez vezető politikáknak véget kell vetni. Az LMP ezért hozzálátott egy átfogó zöld kormányprogram készítéséhez, amelyet még a nyár előtt befejez - ismertette. Schmuck Erzsébet hangsúlyosan szólt egy zöld csúcsminisztérium létrehozásának szükségességéről.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

  • 2020.03.27

Ujhelyi: 520 milliárd forint EU-forrás áll a kormány rendelkezésre

Ötszázhúszmilliárd forint uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezésre - közölte az MSZP európai parlamenti képviselője pénteken online sajtótájékoztatóján.

  • 2020.03.27

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.