LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

LMP: béremelésre és az önkormányzatok nagyobb segítésére van szükség

Az egészségügyi és a szociális dolgozók bérének azonnali emelését, valamint az önkormányzatok nagyobb támogatását tartja szükségesnek az LMP a koronavírus-járvány elleni védekezés során.

Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára pénteki, online sajtótájékoztatóján arra mutatott rá, hogy az egészségügyi ellátásban és az idősgondozásban dolgozókra hatalmas teher hárul a járvány során. Ezért előbbieknek 30 százalékos, míg a jövedelmi hátrányban lévő utóbbi csoportnak 50 százalékos azonnali béremelést szorgalmazott.

A béremelést pótlékként azonnak is biztosítani kell, akiket ezeben a napokban irányítanak át az idősek ellátására - tette hozzá a politikus.

Kanász-Nagy Máté emellett szükségesnek látja azt is, hogy a kormány hozzon létre idősellátó központokat, az egyre növekvő munka ugyanis jelenleg teljes egészében az önkormányzatokra hárul, miközben főleg a kisebb települések nem tudnak eleget tenni annak.

A megnövekedett feladathoz megnövekedett forrásra van szükség - szögezte le, hozzátéve: a helyhatóságok bevételei várhatóan csökkenni fognak a kieső iparűzési adó miatt.

Az LMP szerint kormányzati beavatkozásra lesz szükség akkor is, amikor az álláskeresők megjelennek az önkormányzatoknál.

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.