Lehet, hogy koronavírus miatt halt meg egy 99 éves nő Budapesten

Lehet, hogy koronavírus miatt halt meg egy 99 éves nő Budapesten

Korona fertőzéssel kezelik annak az idős nőnek a lányát, aki szerdán tüdőgyulladásban halt meg a Szent Imre Kórházban. Korábban sikeres életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A kórházban lánya is sokat látogatta.

Hamarosan betöltötte volna a 100-at az a nő, aki szerdán halt meg a Szent Imre Kórházban.

Február 29-én életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Orvosai szerint jól sikerült, pár napon belül hazaengedték volna. Hétfőn viszont belázasodott és tüdőgyulladást kapott. Szerda este hunyt el.

Nem tudni biztosan, hogy koronavírus okozta-e a halálát. Lányáról viszont kiderült: fertőzött.

Az elhunyt lánya is hétfő óta küzdött koronavírus-gyanús tünetekkel. Többek között lázas is volt. Két alkalommal is járt háziorvosánál, de mindkétszer hazaküldték. Azt mondták, csak sima influenzája van. Csütörtök éjszaka annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani.

Először agyvérzésre gyanakodtak nála, ezért megfelelő védőfelszerelés nélküli orvosok és ápolók is kapcsolatba kerültek vele. Mikor kiderült, hogy tüdőgyulladása van elkülönítették.

Több, mint egy nap telt el, mire elvégezték rajta a koronavírus-tesztet.

Kiderült, hogy fertőzött. Átszállították a Szent László kórházba. Állapota súlyos. Családtagjain ekkor már soron kívül tesztelték.

Édesanyja, az elhunyt idős nő zárójelentése még nem készült el. Nem tudni, hogy koronavírusba halt-e bele. Amennyiben bebizonyosodik, hogy igen, még akkor is kérdés, hogy lányától kapta-e el vagy a kórházban fertőződött meg.

Mindenképp fontos lenne, hogy a legkisebb koronavírus-gyanú esetén teszteljék a betegeket, hogy elkerülhetőek legyenek az ehhez hasonló esetek.

A magyar protokoll viszont egyelőre nem elég szigorú.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.04.05

Gyurcsány: Orbán a kicsinyes bosszú embere!

Nagyszerű dolgokat kellene most tenni, hogy együtt és egyben maradjunk, de neki most is csak a bosszú jár a fejében - írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

  • 2020.04.05

A DK így védené a munkahelyeket és munkavállalókat

A Demokratikus Koalíció szerint mindent el kell követni a munkahelyek védelméért, mert sokkal könnyebb ma megvédeni egy munkahelyet, mint holnap létrehozni egy teljesen újat - mondta online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc.

  • 2020.04.05

Jobbik: sarcolás helyett támogatni kell az önkormányzatokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy sarcolás helyett támogassa az önkormányzatokat, amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta a párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.