László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

László Imre: két háziorvos is koronavírusos lett, mert nem kaptak védőfelszerelést

A kormány nem biztosított számukra megfelelő védőfelszerelést. A Fidesz hetek óta nem tesz semmit ezügyben, csak dobálóznak a számokkal, hogy hány maszk jött mennyi milliárdért. Közben nem tesznek semmit, csak az ellenzéket támadják.

Dr. László Imre, a Demokratikus Koalíció orvos szakpolitikusa facebook sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormány hibájából két háziorvos is koronavírusos lett Újbudán.

A napokban derült ki, hogy két újbudai háziorvos is megfertőződött a koronavírussal. Az egyikük Gazdagréten, a másikuk Őrmezőn dolgozott, és jelenleg mindketten házi karanténban vannak.

Őrmezőn 3 háziorvos jutott 10 ezer emberre:

  • Egyikük 60 év feletti.
  • Másikuk transzplantáción esett át.
  • A harmadik pedig a kormány hibájából most koronavírusos.

Jelenleg Őrmezőn 10000 ember van háziorvos nélkül! 

Mindez gyakorlatilag a kormány hanyagságára utal. A probléma sajnos ugyanis továbbra is fennáll.

A háziorvosok és a szakrendelőben dolgozók jobb esetben alkalmatlan, valódi védelmet nem nyújtó maszkokat kaptak a kormánytól. Rosszabb esetben még azt sem.
"Mutogatnak különböző nagyságú repülőgépeket, amik állítólag maszkokkal vannak tele. Mondhatnak bármekkora számokat, hogy hány maszk van valakinél valahol. A helyzet változatlanul az, hogy az orvosainknál mind a mai napig nincsenek ilyen védőfelszerelések."

Ennek súlyos következményei vannak és még lesznek is a járvány kezelése során.

Orbán a járvány hősének szerepében tetszeleg, miközben egyre súlyosabb a helyzet.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormányt terheli a felelősség minden megbetegedett egészségügyi dolgozó és háziorvos miatt, hiszen nem kaptak időben megfelelő védőfelszerelést és maszkokat.
Ezek beszerzése nem a háziorvosok, nem az önkormányzat, nem a lelkes civilek feladata, hanem mindenkor a magyar kormányé. Már egyértelmű, hogy ezt a kormány elmulasztotta, bármit is állított az utóbbi hetekben.

Bár Újbuda Önkormányzata nem felel a maszkok beszerzéséért, mégis felelősséget érez az egészségügyi dolgozók iránt. Elindítottak egy nagyszabású maszkbeszerzést, ami jelen pillanatban is folyamatban van. Ezeket a maszkokat az újbudai egészségügyi és gyerekekkel vagy idősekkel foglalkozó intézmények dolgozói kapják. 

"Csak annyit kérünk a magyar kormánytól, hogy legalább a behozott maszkok ÁFÁ-ját, és a vámkezelés költségét engedjék el, és ne akarjon azon pénzt keresni, hogy mások végzik el helyette a feladatukat!"

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.30

Balog Zoltán öt legundorítóbb kijelentése

A fideszes Balog Zoltánról tudjuk, hogy vizet prédikál, de néhány kijelentésével örökre beírta magát a csicskák könyvébe.

  • 2020.05.29

Úgy 8 milliárddal emeli a papok fizetését a Fidesz

Úgy látszik, csak az ápolók nem a pénzért dolgoznak, a papok igen. A pontos összeget nem közölték, de kábé 8 milliárdos emelést kapnak.

  • 2020.05.29

A fideszes Cser-Palkovics elmondta, a polgármesterek nem ismerték a fertőzöttek pontos számát

Az már elég gáz, hogy még a legnagyobb fideszes csicskák sem értenek egyet a pofátlan Orbán-kormánnyal. A fehérvári fideszes polgármester majdnemhogy kiteregette a szennyest.